Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Як правильно обійматися

20 січня, 13:20

21 січня — День обіймів. Це одне з численних американських свят, яке припало до душі мешканцям усього світу. Національний день обіймів, головною традицією якого є дружні обійми, заснували у США ще 1986 року, але з тих пір він стрімко поширився іншими країнами.

Хоч свято порівняно молоде, тепер вже неможливо відстежити, ані хто його заснував, ані причини вибору дати. Негласно заснування свята приписують студентам, адже молодь є головними учасниками безлічі «обіймальних» флешмобів у цей день — так вони діляться душевним теплом із усіма бажаючими.

На думку психологів, обійми викликають у людей почуття безпеки, комфорту та любові. Я б ніколи не повірила у чудодійність обіймів, якби не відчула на собі їхню дію.

Загалом, мене можна зарахувати до інтровертів, які уникають близького контакту із людьми. Без дискомфорту я звикла обіймати лише рідних. Але, на щастя, не так давно у мене з’явилася подруга, яка «навчила» мене обійматися. Поступово я розширюю коло людей, яких можу обійняти. І хочу сказати — це працює! Коли я дозволяю себе обійняти і обіймаю у відповідь — відчуваю надзвичайне полегшення і піднесення. Ніби скидаю тісне взуття або міцний панцир. Це нове і чудове відчуття.

Тож, якщо ви, як і я, звикли «тримати дистанцію», пропоную у День обіймів спробувати й на собі їхню дію. Можливо, це свято змінить ваше життя!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати