Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Його кусають, брикають i дряпають, а вiн їх робить телезiрками

13 листопада, 00:00

За час існування телепрограми «Життя серед життя», а в ефірі вона з'явилася 1992 року, ведучого Андрія Гапченка... покусали, брикнули, вкололи, подряпали не менше двох десятків видів тварин. Серед них лами, тапіри, вовчата, єнотовидні собаки, тхори, пелікани, дикобрази й багато інших чудових і дивовижних істот. Проте він на них не ображається. Кінець кінцем, у цій пізнавальній програмі про представників фауни вони, представники, і є головними героями, заради котрих Андрій видирається на гірські вершини, пробирається через лісові хащі й т.д., і т.ін.

Цей проект харківської телекомпанії «Приват TV» виник почасти закономірно, почасти випадково. Закономірно, позаяк один із її постійних авторів і ведучий Андрій Гапченко — професійний біолог. Випадково, бо не з'явись комерційне телебачення — навіть мріяти про створення такої програми було б неможливо. А тепер «життя серед життя» викладачі деяких шкіл і вузів рекомендують дивитися своїм учням — як додатковий урок. І все-таки головним своїм досягненням творці програми вважають Гран-прі на фестивалі «Еко-ефір», яким було відзначено їхній серіал «Лики природи».

Мабуть, не залишилося жодного зоопарку чи розплідника на території України, де не побувала б знімальна група «Життя серед життя». А улюблений плацдарм для зйомок сюжетів про дику природу нашої країни — Азово-Сиваський національний парк, Кримський заповідник, Цуманське мисливське господарство, Мартівський орнітопарк. Хоча інколи творчій групі випадає потішити глядача матеріалами з Московського, Паризького, Берлінського, Штутгартського, Познанського зоопарків. Утім, про все це можна дізнатися зі щосуботніх випусків «Життя серед життя» на телеканалі «Інтер».

№218 13.11.98 «День»
При використанні наших публікацій посилання на газету обов'язкове. © «День»

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати