Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Ювілейні нагороди Королеви

У Великій Британії відзначили прогресивні розробки університетів та коледжів
25 лютого, 09:33
ФОТО REUTERS

Ювілейні призи Королеви за вищу та додаткову освіту присуджуються раз на два роки як серія нагород для університетів та коледжів у Сполученому Королівстві. Премія присуджується Royal Anniversary Trust, незалежною благодійною організацією, заснованою 1990 року для розробки програми святкування 1992 року 40-річчя правління Єлизавети II. Переможців визначають за роботу в широкому спектрі дисциплін, таких як наука, інженерія, мистецтво та творчі індустрії, освіта, гуманітарні науки, навколишнє середовище та медицина. Як зазначається на офіційному сайті Royal Anniversary Trust, ювілейні нагороди Королеви відзначають передовий досвід, інновації та суспільну користь у роботі, яку виконують коледжі та університети Великої Британії.

З моменту запуску програми визначено вже 296 призерів. Коледжі та університети-переможці походять з усіх чотирьох частин Великої Британії та з усіх типів навчальних закладів, як старих, так і нових. «Їхня робота походить з широкого кола дисциплін. У останньому раунді це включало нові рішення для низьковуглецевої енергетики, розробку нових заходів для боротьби з бідністю у світі, творче письмо для сприяння розумінню культурного різноманіття, дослідження з виявлення мікропластику та боротьбу з ним, науку про протеїни, що веде до нових ліків і методів лікування, інноваційні розробки для ювелірної промисловості, професійну підготовку та інженерну підготовку для розвитку інфраструктури Великої Британії, стимулювання національної політики щодо зменшення бездомності, підтримку цифрової економіки та боротьби зі шкідниками. Премії відкривають двері для нових можливостей для бізнесу та розвитку, нових партнерських відносин та іншої практичної підтримки в наступні роки», — ідеться на сайті www.queensanniversaryprizes.org.uk

На вручення премій запрошуються співробітники та студенти з установ, які отримали премію, нагороди отримують керівники закладів на урочистій церемонії в Букінгемському палаці. Зокрема серед переможців останнього циклу премії — Університет Стратклайда (Глазго, Шотландія) «за його досконалість у передовому виробництві», в університету це вже третя ювілейна премія королеви. У 2020 році цей виш отримав нагороду за досягнення в галузі енергетичних інновацій, інформують на сайті закладу www.strath.ac.uk. Університет широко відомий своїм досвідом і внеском у передове виробництво у Великій Британії в широкому діапазоні виробничих секторів, включаючи аерокосмічний, автомобільний, морський, енергетичний, фотоніку та фармацевтику.

Також серед численних призерів цього року Імперський коледж Лондона — за його відповідь на пандемію COVID-19. Коледж було відзначено за «експертизу світового класу в моделюванні даних та аналіз у реальному часі» під час пандемії, ідеться на сайті www.imperial.ac.uk. «Від моделювання поширення захворювання до основних випробувань методів лікування та технології вакцин, наша спільнота була в авангарді глобальної реакції на COVID-19», — зазначив професор Ян Уолмслі, ректор Імперського коледжу Лондона.

На фото: Британські принц Чарльз і принцеса Анна відвідують прийом після вручення ювілейних премій королеви у вищій та додатковій освіті на 2020-2022 роки під час церемонії в Сент-Джеймському палаці, Лондон, Велика Британія, 17 лютого 2022 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати