Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Живопліт як частина екосистеми

Принц Уельський відвідав захід з укладання такої огорожі і нагородив переможців конкурсу
10 грудня, 10:35
ФОТО REUTERS

Днями у своєму маєтку Хайгроув у графстві Глостершир принц Уельський вручив нагороди на заході, присвяченому Дню покровителя Національного товариства живоплотів.

Чарльз, який є покровителем товариства, влаштував приблизно 50 авторам живоплотів прийом перед врученням нагород, інформує місцевий ресурс www.gloucester shirelive.co.uk. Живоплоти цих ремісників були викладені в різних стилях, зокрема валлійському стилі Мідлендса та стилі південної Англії.

Загалом, нагадує видання, у Великій Британії існує 11 стилів живоплоту. Живоплоти є важливою частиною екосистеми країни, адже стають житлом для місцевих птахів і тварин. Однак більше половини британських живоплотів було втрачено після закінчення Другої світової війни.

Тож принц Уельський говорив про важливість британських живоплотів під час конкурсу сільських ремесел, передає ВВС. «Мені не потрібно розповідати вам про руйнування, яке було завдано над нашими живоплотами за останні 60 років», — цитує принца ресурс. Чарльз сказав, що сподівається побачити ще «багато миль» живоплотів, висаджених у Великій Британії: «У підлітковому віці я з жахом спостерігав, як милі й милі такої чудової частини британського ландшафту викорчовували в ім’я прогресу сільського господарства. Живоплоти, які простояли сотні років — навіть тисячі, — зникли миттєво, і тепер наші живоплоти опиниться під новою загрозою — хвороб».

Як зазначає www.bbc.com, сільське ремесло укладання живої огорожі часто передається від покоління до покоління, водночас один із переможців конкурсу, 24-річний Філіп Пауелл, вважає, що це «мистецтво, яке вимирає». «Це дуже важливо. Я почав приблизно в 11 років і буду робити це завжди... Це мистецтво відмирає, тому йдеться про збереження сільського ремесла. Це те, що робили мої батьки, і це буде передаватися з покоління в покоління», — зазначив він.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати