Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Зв’язок мистецтва, науки і... розваг»

У Метрополітен-музеї покажуть понад 150 артефактів із придворних зібрань
22 листопада, 12:17
ФОТО REUTERS

«Між 1550 і 1750 роками майже кожна королівська родина в Європі збирала величезні колекції вишуканих і розважальних предметів. Щедрі державні витрати та демонстрація дорогоцінних металів були важливими виразниками влади, а володіння художніми й технологічними інноваціями надавали статусу. Фактично, досягнення в мистецтві, науці та техніці часто помітно виявлялися в складних придворних розвагах, характерних для того періоду», — йдеться в описі виставки, яка відкриється в Метрополітен-музеї мистецтв у Нью-Йорку (США) 25 листопада, повідомляє сайт музею www.metmuseum.org.

Куратор виставки Вольфрам Коєппе прокоментував: «Поширена й інтенсивна емоційна захопленість машинами та гаджетами в королівських дворах Європи в XVI—XVIII століттях спонукала талановитих людей вкладати свої сили в створення нових пристроїв для виробництва, транспортування та зв’язку, які є одними з найхарактерніших рис сучасного життя».

Як розповідається в описі, це перша виставка в Північній Америці, яка наголошує на важливому зв’язку мистецтва, науки і технологій з розвагами та показом, що було необхідним для придворної культури. На виставці експонується близько 170 предметів, серед яких годинники, меблі, наукові інструменти, ювелірні вироби, картини, скульптури, друковані ЗМІ та багато іншого. На фото: годинник Magic Lantern від німецького майстра Матіаса Гайла, друга половина XVII століття.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати