Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Українці – серед переможців

На легкоатлетичному турнірі у фінському Лахті нагороди завоювали Олександр Малосілов та Анна Плотіцина
07 червня, 12:25
ФОТО НАДАНО ФЕДЕРАЦІЄЮ ЛЕГКОЇ АТЛЕТИКИ УКРАЇНИ

5 червня фінське місто Лахті приймало міжнародний легкоатлетичний турнір Motonet GP, серед переможців і призерів якого були й українці, повідомляє www.uaf.org.ua.

Надзвичайно запеклою була боротьба в секторі для потрійного стрибка. Переможця і срібного призера змагань розділили лише два сантиметри. І українець Олександр Малосілов, і грек Дімітріос Ціаміс свої найкращі стрибки виконали у п’ятій спробі. Малосілов приземлився на позначці 16,43 м і переміг, а Ціаміс з результатом 16,41 м став другим.

До речі, перемога стала для Олександра Малосілова своєрідним подарунком на день народження, який він відзначає 6 червня. Нагадаємо, 2014 року атлет, який спеціалізується на потрійних стрибках, здобув срібну медаль у дебютній змішаній естафеті на ІІ юнацьких Олімпійських іграх.

Поступово набирає досвіду виступів на міжнародних змаганнях і Артем Коноваленко. У Фінляндії він посів четверте місце (15,97 м).

На старт дистанції 100 метрів з бар’єрами вийшли дві українки. Анна Плотіцина фінішувала третьою (13,18 с), а Ганна Чубковцова посіла четверте місце (13,33 с).

Володимир Киц змагався з бігу на 1500 метрів і з результатом 3.38,61 хв став п’ятим. У змаганнях серед жінок Тамара Твердоступ бігла у ролі пейсмейкера, а перемогла тут з особистим рекордом шведка Йоланда Нгарамбе (4.07,61 хв).

Нагадаємо, уже незабаром в українців буде можливість вболівати наших спортсменів, зокрема і легкоатлетів, на ІІ Європейських іграх-2019, які протягом 21—30 червня триватимуть у білоруському Мінську. 198 українських спортсменів на сьогодні мають ліцензії для участі у всіх 15 видах спорту.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати