Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Антигерой-2017: цинізм, возведений до абсолюту»

03 січня, 16:34
ФОТО З САЙТА TSN.UA

В Україні триває війна на сході, й це є головним викликом для суспільства. На тлі певних позитивних кроків 2017-й запам’ятався, зокрема, «безвізом», частковим покращанням соціально-економічного рівня життя, успіхами на спортивній та культурній аренах; саме антитерористична операція та порушення прав людей в окупованому Криму стали в році, що минає, «маркерами» відчуття того, на яке майбутнє для країни спрямована політична та інтелектуальна еліти.

Традиційно ось уже понад 10 років «День» пропонує нашим читачам разом із нами підбити підсумки року, що минув, і дивитися в наступний. Експерти «Дня» вкотре зробили зріз часу нашого, без сумніву, історичного періоду, в якому українці випробовуються не лише на міцність, а й на спроможність виправдати згадану фразу, що прописана в паспорті держави.

Отже, наприкінці року наші автори, постійні читачі, партнери та експерти відповіли на три запитання, і в такий спосіб сформували «мозаїку» життя країни за 2017-й.

Переконані, вам цікаво буде з ними ознайомитися.

1. Чим рік, що минає, став для вас особливим?

2. Кого вважаєте героєм і антигероєм-2017?

3. 2017-го наша редакція відзначила 15-річчя Бібліотеки «Дня». Яку саме книгу з нашої Бібліотеки Ви б могли відзначити й рекомендувати іншим?


Ольга СТЕЛЬМАШЕВСЬКА,   директор PR-компанії "Дель Арте"

1. Ми втратили ілюзії, але не втратили надії та впевненості у справі розбудови України та її культурного поля.

2. Ростислав Держипільский,  режисер, актор, художній керівник Івано-Франківського театру - герой. Він створив надуспішний за контентом, організацією і впливом на франківчан та гостей міста - мистецький фестиваль Porto Frankо.

 А ще  поставив дві знакові, резонансні вистави: неооперу-жах «Hamlet» за В. Шекспіром у перекладі Ю. Андруховича і

«Вона – Земля» - це  вистава-притча за новелами Василя Стефаника.

Антигерой-2017: цинізм, возведений до абсолюту, як у політичному так і в культурному житті. Він призводить до постійних  втрат, зокрема,  іміджевих.

3. З Бібліотеки «Дня» хочу відзначити і рекомендувати іншим книжку

«Повернення в Царгород». У ній підняти такі теми, як   Візантія й Давня Русь – Україна. Козацька Україна та Османська імперія… Теми, які   ще досі не цілком досліджені істориками. Ця книжка дає «ключі» до розуміння багатьох актуальних сьогодні питань.  

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати