Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Герої сьогодні боронять українську землю на сході. Антигерой розв’язав цю війну»

02 січня, 12:51

Дорогі друзі, ви знаєте, як ми цінуємо ваші думки і наше спілкування. За доброю традицією ми вкотре звернулися до вас — своїх авторів, постійних читачів, партнерів та експертів з проханням відповісти на запитання новорічної анкети «Дня». Ваші чесні відповіді завжди слугували для нас гарним виміром «температури» в Україні та світі за минулий рік і внеском в осмислення головних подій, процесів, людей. А ще завжди цікаво читати — що надихає вас і які ви маєте очікування від майбутнього. Отже, пропонуємо вашій увазі відповіді на запитання нашої новорічної анкети. Нам важливо знати і вашу думку. Приєднуйтеся!

Бажаємо вам радісних новорічних свят і щасливого 2020 року!

1. Які події року, що минає, на вашу думку, змінили світ та Україну?

2. Яка подія в житті країни стала найважливішою особисто для вас?

3. Кого ви вважаєте героєм та антигероєм року?

4. Три речі, які додають вам сил і сповнюють оптимізму?

5. Автори, статті, проєкти газети «День», які зацікавили вас найбільше 2019 року?


Тетяна НАГОРНЯК, перший проректор Донецького національного університету імені Василя Стуса, доктор політичних наук, професор:

1. Радше це — низка протестних подій і катастроф, які стали трендом року, що минає, та індикаторами формування нового світопорядку і світогляду людства. Brexit та вразливість ЄС, чілійські, венесуельські, українські й гонконгські протестні акції, вихід США та РФ із Договору про ліквідацію ракет середньої та малої дальності й уразливість ядерної угоди СНО-3, два сонячних затемнення, Венеція під водою і Нотр-Дам у вогні, світова рецесія та глибокий лізинг України, «протестне» голосування в Україні.

2. Підписаний Томос і формування ПЦУ, позиція Митрополита Вінницького і Барського Симеона — в духовній площині розвитку країни. Політично — Марш Захисників України («Хода Гідності») як прояв самоорганізації свідомих українців, що дає надію на захист національних інтересів України, хоча й шляхом «політики знизу». Захист дисертації докторанткою, якою пишаюся, проєктна та експертна діяльність, стажування у Великобританії — у професійній сфері.

3. Герої сьогодні боронять українську землю на сході. Антигерой розв’язав цю війну.

4. Віра, Надія, Любов! І Любов із них сильніша, бо не перестає бути!

5. Принагідно хочу подякувати всій команді газети «День», особливо її Музі — головному редактору — Ларисі Олексіївні Івшиній та власкору у Вінниці — Олесі Шуткевич, за довіру, співзвучність, партнерство та дружбу. Ви приділяєте увагу тим речам, про які інші не можуть або не хочуть говорити. Це й вирізняє вас серед інших інформаційних ресурсів. Ви вмієте щиро ділитися знаннями на своїх літніх школах. Ви маєте великі серця та емпатію до тих, хто потребує підтримки і захисту! Ви залишаєтеся вірними собі! Нових злетів і натхнення!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати