Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

160 тонн фантазії

Завтра у Києві відкриється I Київський фестиваль пісочної скульптури
22 серпня, 00:00

Подібні фестивалі дуже популярні в усьому світі та щороку проходять у Німеччині, Росії, Бельгії, США, Данії й багатьох інших країнах світу. Київський фестиваль пісочної скульптури також планується як щорічний, із наданням йому надалі статусу міжнародного. Це оригінальний творчий конкурс, у якому беруть участь 20 молодих українських художників — професійних скульпторів, дизайнерів, архітекторів. Для створення скульптурних композицій учасникам надано 160 тонн кар’єрного піску. Всі скульптури створюються за спеціальною технологією, на основі досвіду проведення подібних фестивалів у інших країнах. Тему в цьому році було визначено як вільну і незалежну для втілення будь- яких цікавих творчих ідей. Це дає додаткову можливість представити в експозиції різноманітність форм, стилів і розмірів скульптурних композицій.

Організаторами Київського фестивалю пісочної скульптури є студія «АМАВІ». Фестиваль проводиться за підтримки Головного управління культури і мистецтв Київської міської адміністрації. Активну допомогу в проведенні фестивалю також надали — державне комунальне підприємство «Плесо», якому підпорядковуються пляжі міста Києва, адміністрація Оболонського району міста Києва, «Шахровський кар’єр», який надав фестивалю безвідплатно пісок і пиломатеріали для виготовлення опалубки скульптур.

Журі фестивалю очолює відомий український скульптор Олег Пінчук. Конкурсні роботи будуть оцінюватися в різних номінаціях: «За найсміливішу творчу ідею», «За складність і оригінальність виконання» тощо. На переможців чекають пам’ятні подарунки та дипломи фестивалю. Робота над створенням скульптурних композицій розпочалася в середу, а 23 серпня, о 11 ранку, експозиція пісочних скульптур відкриється для широкого кола глядачів. Виставка є безкоштовною для відвідувачів і розташована на пляжі «Наталка» Оболонського району (р-н. ст. метро «Мінська», вул. Прирічна, 5, за Покровською церквою).

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати