Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Баварію» врятувало... «Динамо»

Коментарі фахівців
09 квітня, 00:00

Йожеф САБО, головний тренер збірної України:

— Команда, звісно, втомилася. Особливо це відчувалося у другому таймі. Більшість киян провели п'ять дуже важливих міжнародних ігор у березні (три — за збірну і дві — за «Динамо»). Однак вважаю, що господарі поля цього вечора перевершили свого суперника. На жаль, хлопці не реалізували два стовідсоткові гольові моменти. Рахунок явно не по грі. На мій погляд, у Мюнхені «Динамо» має всі шанси добитися позитивного результату за сумою двох матчів.

Володимир ВЕРЕМЄЄВ, тренер збірної України:

— Мюнхенська «Баварія» продемонструвала жорсткий, прагматичний футбол і в кінцевому результаті досягла прийнятного для себе результату. «Динамо», як мені здається, було сильнішим у організації гри, але індивідуальна майстерність німецьких гравців була на порядок вищою від українських футболiстiв, що не могло не вплинути на рахунок матчу. Сподіваюся, за наступні два тижні підопічні Валерія Лобановського, як і сам метр, знайдуть протидiю команді-машині Оттмара Хіттцфельда і проб'ються-таки до фіналу.

Іван ЯРЕМЧУК, гравець київського «Динамо», котрий у сезоні 85/86 разом iз командою завоював Кубок кубків:

— На жаль, знову не дуже впевнену гру продемонстрував наш голкіпер Олександр Шовковський. Зовсім «необов'язковий» гол, пропущений на останній хвилині першого тайму, вніс певну нервозність у дії польових гравців команди. Та й сам Олександр надалі особливої впевненості не випромінював. Однак гра «Динамо» була набагато видовищнiшою, аніж у суперника. Сподіваюся, що в Мюнхені все буде інакше. Наша команда має реальний шанс пробитися до фіналу Ліги чемпіонів.

Карл-Хайнц ХАЙМАНН, оглядач журналу «Kicker»:

— «Баварія» підтвердила тезу про те, що всі німецькі клуби борються до останнього: перший і третій м'ячі влетіли в сітку воріт Шовковського на останніх хвилинах першого і другого таймів. Потрібно відмітити, що після гола Віталія Косовського динамівці дещо розслабилися, стали менше пресингувати. Природно, раціональні німці скористалися тим, що клуб iз берегів Дніпра попустив віжки, хоч «Баварія» і не показала всю свою силу, весь свій потенціал. @TT Олівер КАН, воротар «Баварії»:

— Було дуже складно грати проти пари суперфорвардів Шевченко- Ребров: вони були дуже активні, багато рухалися, постійно загрожували моїм воротам. Якщо чесно, то я просто не встиг зреагувати на перший м'яч Шевченка — настільки швидко динамівці розіграли свою комбінацію. Наш захист зіграв не найкращим чином і у мене є маса претензій до моїх партнерів. Але, як відомо, добре все, що добре закінчується, — от і результат матчу всі ми вважаємо сприятливим, який дає великі шанси на вихід у фінал Ліги чемпіонів.

Маркус БАББЕЛЬ, захисник «Баварії»:

— У захисті ми відіграли далеко не ідеально, однак це не зашкодило нам досягти бажаного результату. Швидше за все, в Мюнхені ми доведемо справу до логічного завершення і зметемо київський клуб з нашого шляху.

Андрій ПІДКОВИРОВ, головний тренер баскетбольного клубу ЦСКА (Київ):

— «Баварія» мала три гольові моменти за гру і всі їх реалізувала. Напевно, це говорить про клас мюнхенців. Однак наша команда мені сподобалася більше. Очевидно позначилася нервозність, не щодня доводиться грати у півфіналі Ліги чемпіонів. Гадаю, що за два тижні кияни «опам'ятаються» і в матчі-відповіді покажуть більш надійну гру.

Микола РЯБОВ, ведучий режисер трансляцій спортивної редакції НТКУ:

— У Київ приїхала команда, яка впевнено лідирує в бундеслізі. Безсумнівно, «Баварія» входить у п'ятірку грандів світового клубного футболу. Цього дня зірки на небі і цифри на табло розташувалися не в тому порядку, як нам хотілося б. Невикористані стовідсоткові моменти, помилки безумовно талановитого голкіпера Шовковського (насамперед при виставленні стінок — усього три гравцi в той момент, коли виконував штрафний удар Еффенберг — це найгрубіша помилка) і призвели до рахунку 3:3, хоча цілком реальним був і 5:1. Але я оптиміст, і в Мюнхені динамівці мають свою контрольну роботу написати на «відмінно», а не на «трiйку», як у Києвi. У нас цифрове телебачення і коли з Європи до нас привозять штативи і лінзи — тоді й у нас виходить. У грі з «Баварією» в «Динамо» також багато що виходило.

Ральф БРОК, співробітник німецького каналу RTL:

— Гадаю, що моїм співвітчизникам безмірно пощастило: Ребров, Шевченко, Косовський і Белькевич були просто зобов'язані «привести» «Баварії» мінімум по м'ячу на брата. Вважаю, спрацював непорушний футбольний принцип «не забиваєш ти — забивають тобі». Мюнхенські гравці забили аж ніяк не обов'язкові голи. Звісно, шанси киян невеликі, однак вирішальним стане матч у Мюнхені.

Гравці київського «Динамо» по закінченні матчу були настільки засмучені, що не хотіли розмовляти з журналістами, не роблячи винятків для представників будь-яких видань.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати