Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Богатирськi забави українських силачiв

18 лютого, 00:00

Як зазначив організатор цих «забав», відомий у минулому стрибун у висоту, а нині президент клубу «Київ-Спорт» Володимир Киба, це стало першою перевіркою сил і можливостей українських силачів у найважчій вправі міжнародної програми, куди входять 40 конкурсів.

Проте, наші котигорошки вже на повний голос заявили про себе на різних представницьких турнірах. Наприклад, киянин Володимир Батюк встановив світове досягнення у вправі «Смертельна вага», протримавши протягом 40,1 секунди у кожній руці кулі по 200 кг. А хіба не складуть конкуренцію визнаним метрам з інших країн майстер спорту міжнародного класу зі штовхання ядра киянин Юрій Пархоменко, який на очах у вагоноремонтників спритніше за всіх перекантував 400-кілограмове колесо від БелАЗа (до речі, УкрБелАЗ разом з «Експрес-Банком» і лото «Забава» від «Молодьспортлото» стали спонсорами цього свята) або харків’янин Роман Новік, який швидше за всіх відбуксирував своїми руками тритонний джип?

І це ще не все. Справжнім сюрпризом для глядачів став блискучий виступ майстра спорту міжнародного класу, призерки чемпіонату Європи з пауерліфтингу Вікторії Посмітної, яка, на велике здивування всіх, хто прийшов подивитися на дивовижні змагання жінок, показала, що представниці слабкої статі цілком здатні втерти носа багатьом чоловікам. Є з чого дивуватися, адже Вікторія, наприклад, протягнула джип на 15 метрів і зробила три оберти з колесом «БелАЗА». І справді, така «коня на скаку остановит...»

Свято закінчилося, а Володимир Киба вже почав готуватися до наступних. Адже не за горами черговi етапи «Богатиря року». На Масляну турнір пройде в одному з міст Київської області, напочатку курортного сезону — у Ялті й у столиці України. До речі, київський мер Олександр Омельченко включив ці змагання у програму святкування Дня Києва. То ж силачі й самі позмагаються у молодецькому завзятті досхочу, і нас розважать...

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати