Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Час відмовитися від вузькопартійних амбіцій»

Валентин Наливайченко пішов з «Нашої України»
25 травня, 00:00
ФОТО АЛЕКСАНДРА КОСАРЕВА

Колишній голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко склав із себе повноваження голови політичної ради партії «Наша Україна» й припинив членство в ній. «Я складаю з себе повноваження голови політичної ради партії «Наша Україна» й припиняю своє членство в партії. Чиню так, тому що рішення про участь «Нашої України» у виборах у форматі об’єднаної опозиції фатально затягується», — говориться в заяві Наливайченка.

За словами екс-голови СБУ, самостійна участь партії у виборах суперечить його політичній позиції, яку він відстоював з першого дня перебування в лавах «Нашої України».

Для нунсівки Лілії Григорович вихід Наливайченка з «Нашої України» не став шоком чи сенсацією. «У Наливайченка була своя позиція, він бачив місце «Нашої України» в об’єднаній опозиції, й що мають бути узгоджені кандидати в депутати в мажоритарних округах. Ця позиція й привела до того, що він пішов», — зазначила Григорович. Вона нагадала, що рейтинг у «Нашої України» невеликий — приблизно 0,5%: «Це відповідальність керівників і членів партії, зокрема й мене. Чому? Вочевидь, довго в політиці ми робили помилки».

Сам Валентин Наливайченко розповів «Дню», що планує балотуватися до Верховної Ради в Зборівському виборчому окрузі. «Але визначати єдиного кандидата від опозиції слід на народному голосуванні — праймериз», — уточнив він.

Також Наливайченко переконаний, що в «Нашій Україні» більшість партійців підтримають курс на об’єднання з іншими опозиційними силами. «Вони не мають бути заручниками патової ситуації, що склалася в партії. Майбутнє за об’єднаним патріотичним рухом. Час відмовитися від вузькопартійних амбіцій заради створення цього руху».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати