Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ДЕУ «переїхало» Сотникова

07 квітня, 00:00

Прем'єр-міністр Валерій Пустовойтенко погодився з пропозицією міністра промислової політики і підписав розпорядження «про зміцнення керівництва СП «АвтоЗАЗ-ДЕУ».

Цим розпорядженням, як повідомляє агентство УНІАН, передбачено визначити кандидатуру нового голови ради директорів українсько-корейського підприємства замість Олександра Сотникова.

Між тим сам О.Сотников з ранку проводив нараду в конференц-залі, а потім поїхав по заводу. Поговорити з ним не вдалося. На місці виявився лише генеральний директор ВАТ «АвтоЗАЗ» Сергій Євтушенко, який про відставку Сотникова щось чув, але нічого конкретно не знав. Разом із тим повідомлення УНІАН про те, що він є кандидатом на посаду голови ради директорів СП «АвтоЗАЗ-ДЕУ» він прокоментував стисло «Є таке». І заявив (під рубрикою «Якби директором був я»), що продовжить роботу по захисту української сторони в усіх цих взаємовідносинах, але проводитиме не таку жорстку політику, як Сотников, із тим, щоб була можливість для розвитку спільного підприємства і не ущемлялася українська сторона. На його думку, треба знаходити обопільні компроміси. С.Євтушенко не підтримав думки деяких експертів, що суть суперечки в тому, хто контролюватиме гроші, котрі надходять від продажу автомобілів, але одночасно розказав про протиріччя між сторонами у виборі банку, який обслуговуватиме підприємство. Якщо корейська сторона пропонувала Інжебанк (зі 100%-вим іноземним капіталом), то українська — будь-який солідний вітчизняний.

Виступаючи в понеділок у Запоріжжі, Президент Леонід Кучма повідомив, що вважає, що проблеми СП «АвтоЗАЗ- ДЕУ» треба було вирішувати «негайно» (Інтерфакс-Україна), тільки-но вони виникли, оскільки південні корейці вимагають «більше уваги, аніж інші інвестори» .

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати