Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Двадцять п'ятий нокаут Віталія Кличка

зруйнував чемпіонську гегемонію чорношкірих спортсменів
30 червня, 00:00

А перед боєм Хербі Хайд був занадто хвалькуватим: «Кличко — високий, сильний, але незграбний. А це означає, що він буде боксерською грушею на моєму тренуванні».

Цікаво, що напередодні матчу англійців збентежила інша, не пов'язана з боксом, надзвичайна подія. Як повідомив кореспондентам «Дня» англійський спортивний оглядач Джон Маккена, в день матчу центральною темою англійських газет був не боксерський турнір і навіть не Вiмблдон, а підкинута дівчинка, яку знайшли на вокзалі Вікторія, що в Англії буває досить рідко.

Квитки коштували від $40 до $500 — до програми входили також рейтингові бої й поєдинки за титул Інтерконтинентального чемпіона. Бої відбувалися в присутності 6000 глядачів. Віталій трохи хвилювався перед початком відповідального поєдинку й у першому раунді почувався дещо скуто. Але в другому вже цілком освоївся й на 34-й секунді наніс удар, після якого рефері мав би відкрити рахунок. Він цього не зробив, але через хвилину все закінчилося...

Віталій Кличко першим iз пострадянських боксерів став чемпіоном світу у важкій вазі, поклавши край гегемонії темношкірих боксерів. Це був 25-й поспіль нокаут киянина.

Після матчу промоутер Віталія Клаус Коль сяяв: «Я говорив усім, почекайте першого удару Кличка. І ви побачите, який він. У нього найкращий удар серед важкоатлетів, і це разом з Майком Тайсоном». Сам новий чемпіон світу зазначив, що він задоволений тим, що вказав хвалькові на його місце.

Відразу ж після бою Віталій і Володимир полетіли до Гамбурга. Вони мають намір прибути до Києва наприкінці цього або на початку наступного тижня. Тоді Віталій і розповість про свої подальші плани.

У Києві на майдані Незалежності тисячі киян спостерігали напряму за боєм під час грандіозної акції «Крок до перемоги». Хоча наскільки вражаючою була акція, мабуть, найкраще знають мешканці навколишніх будинків, особливо ті, в яких є маленькі діти. Адже бій почався майже опівночі... Чи не краще таке шоу проводити на стадіоні чи на Співочому полі?

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати