Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хліб іде за борги

02 червня, 00:00

Тим часом президент Зернової асоціації України Микола Компанець назвав це рішення Президента вельми поспішним. На його думку, відповідальність за становище, що виникло, лежить саме на виконавчій вертикалі, а конкретніше — на головах деяких облдержадміністрацій, які не потурбувалися про продовольство для громадян.

Тим часом прагматичний Кабмін, чий лідер Валерій Пустовойтенко одночасно є головою спостережної ради ДАХК «Хліб України» й нарівні з Г. Омеляненком мав би нести відповідальність, вживає своїх пожежних заходів. За повідомленням тих же Українських новин, він має намір дозволити областям до 1 серпня регулювати ціни на продукти харчування, зростання яких було особливо помітним. Це, мабуть, насамперед крупа гречана, що подорожчала в Україні в середньому (за даними Держкомстату) на 143,7%, і борошно — на 133%. У деяких областях (Волинській, Житомирській, Кіровоградській, Рівненській, Сумській) окремих продуктів взагалі немає в продажу.

Експерти «Дня» в зв'язку з цим відзначають три обставини. По-перше, загострення становища на ринку продовольства України пов'язане з постачанням продовольства з України до Росії в залік газових боргів. По-друге, в зв'язку з відтоком цього продовольства з українського ринку, дійсно, ціни повинні були вирости. Й по-третє, їх регулювання, як уже бувало, призведе лише до нових складностей.

Отже, вчора Президента вже наздогнав солодкий удар на ринку цукру. Сьогодні — борошняний нокдаун. Враховуючи здатність нинішньої влади вирішувати будь-які проблеми, «головний претендент» ще до першого туру може отримати хлібний нокаут.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати