Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

ХРОНІКА ПОДІЙ

27 серпня, 00:00

У Баткенському районі Киргизстану запроваджено надзвичайний стан і оголошено мобілізацію. Киргизькі власті пішли на цей крок через те, що в цьому районі перебуває група бойовиків з Таджикистану, яка захопила чотирьох японських геологів та командувача внутрішніми військами республіки. Урядові війська вже вступили в бій з бандитськими угрупованнями чисельністю 60 чоловік. Загальна кількість бойовиків, що перетнула кордон з Таджикистану становить, за даними Бішкека, 650 осіб. Про вимоги бойовиків не повідомляється. Однак уже стало відомо, що японський уряд запропонував їм $1,5 млн. за визволення своїх громадян.

Популярність Блера падає

Згідно з даними опитування, оприлюдненими учора лондонською «Таймс», британці стають дедалі більше невдоволені діяльністю прем'єр-міністра Тоні Блера і його лейбористського уряду. Вперше після загальних виборів, що відбулися два роки тому, популярність Блера опустилася до рекордно низького рівня. Діяльністю прем'єр-міністра вдоволені 49 відсотків, а 39 невдоволені. Щоправда, ці показники не пішли на користь консервативній пар

Папа благословив кондитерiв

тії, популярність якої за місяць зменшилася на 1 відсоток.

З легкої руки Папи римського Іоанна Павла II булочні польського міста Вадовіце переживають зараз чи не найприбутковіші часи. Перебуваючи в червні на своїй батьківщині, понтифік зізнався, що в дитинстві дуже полюбляв кремові тістечка. І сталося диво... Продаж кремувок (польська назва кондитерського виробу) зріс у десятки разів. Якщо раніше вдавалося продати ледь-ледь 200 тістечок, то після повідомлення про дитячі вподобання папи-гурмана поляки й туристи «розмітають» до 2500 кремувок за день.

Премію «За права людини» запроваджено в Росії

Уповноважений з прав людини РФ Олег Міронов заснував щорічну премію «За права людини». Нею будуть щороку в День прав людини нагороджувати окрему особу, групу осіб, установу чи неурядову громадську організацію як визнання за видатний внесок у справу захисту прав людини. Кандидатуру на премію розглядатиме комітет, до складу якого ввійшли видатні діячі науки, культури та мистецтва і провідні правозахисники Росії. Лауреату вручатимуть диплом і знак із срібла 925-ї проби.

За матерiалами агентств АП та Iнтерфакс
Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати