Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Хто крутіший — Обама чи Путін?

21 листопада, 00:00
ФОТО РЕЙТЕР

Уперше за вісім років у нас, американців, дійсно крутий президент. Почнемо з Ray-Bans. Сонячні окуляри цієї фірми будять спогади про президентство Джона Кеннеді, морські прогулянки на яхті Victura біля узбережжя Кейп-Код і почет з боязких фоторепортерів журналу Life.

Крім того, Обама носить круті костюми: темно-сині піджаки з тонкої вовни з двома ѓудзиками від Hartmarx. Крутий навіть цінник: 00. Він не каже: «Мене купила акула страхування з AIG», — це костюми за 00. Але він і не каже: «Я з Men’s Wearhouse». Навіщо прикидатися? Хто хоче президента на «Форді-Фокусі». Подавайте нам президента на «Лінкольні».

Як і в багатьох американських політиків, в Обами купа бабок. Але на відміну від старика Буша, Обама свій статок заробив. Не менше п’яти мільйонів доларів він отримав як гонорари за книги. Один із його друзів підкреслює, що Обама — перший після Вудро Вільсона президент зі власним літературним стилем і перший після Улісса Гранта президент із хорошим літературним смаком. Круто!

Йдемо далі. На відміну від Буша, який кожного дня впродовж години займається на безглуздих тренажерах, Обама грає в баскетбол. Його шурин був баскетбольним тренером у престижному Браунівському університеті. Неймовірно круто! Обама обідає в крутих ресторанах із такими назвами, як Spiaggia і Topolobampo, а під час одного з особливо нудних моментів виборчої кампанії він увімкнув Dirt Off Your Shoulder репера Джей Зі, який не соромиться у висловах. Як зазначив письменник Пол Бітті у своїй статті для New Republic: «Готовий посперечатися, чувак знає, скільки скитів у монастирі Удан».

Зрозуміло, ви подумали, що це посилання на альбом Wu-Tang Clan «Увійди в Удан (36 скитів)» (Enter the Wu-Tang (36 Chambers).

Але невже Обама — прямо-таки найкрутіший глава держави? Чи такий він крутий, як, скажімо...

...ВОЛОДИМИР ПУТІН?

Колись Путін працював у КДБ, а в минулому ця контора була, ох, яка крута. У нього з Обамою та французьким колегою Ніколя Саркозі є одна спільна риса: вони єдині світові лідери, які охоче фотографуються з голим торсом. Путін — справжній качок, вбийте запит на YouTube і побачите його недавнє відео «Вчимося дзюдо з Володимиром Путіним». Якщо Обама закидає трьохочкові, то Путін очолює місцеве додзе. Досить круто.

Я згадав про те, що його дружина — колишня стюардеса? І що він, як розповідають, приспав сибірську тигрицю влучним пострілом із рушниці з ампулою? Жаль, інцидент не був знятий на плівку.

Путін, чий голос звучить за кадром, називає дзюдо «уроками взаємодопомоги та співробітництва». Точно, взаємодопомога! Через день після перемоги Обами російський цар обмовився, що він розмірковує про розгортання ракет малої дальності, яким потрібно чотири секунди, щоб долетіти до нових союзників Обами в Польщі. Так круті парубки вітають нового сусіду...

...НІКОЛЯ САРКОЗІ?

Саркозі набув популярності 1993 року в свою бутність мером шикарного паризького передмістя Неї. Божевільний, який назвав себе людиною-бомбою, захопив дитячий садок, і Саркозі один пішов туди на переговори з терористом. Людина-бомба прикріпив вибухівку до свого тулуба. Саркозі з дітьми вийшов із дитячого садочка, а вслід за цим французька поліція знешкодила людину-бомбу, розстрілявши його.

Навіть Путін не настільки крутий. Інше — надбання історії. Минулого року Сарко вирвав перемогу на президентських виборах у красуні світового соціалізму Сеголен Руаяль, потім оперативно направив свою надзвичайну («похмуро-прекрасну» — The New Yorker) дружину Сесилію до Лівії вести делікатні переговори з непостійним полковником Муаммаром Каддафі. Переговори вдалися, але шлюб розпався.

Незабаром Сарко знайшов їй не менш неймовірну заміну — співачку (і автора своїх пісень) Карлу Бруні, яка народилася в Італії. Бруні представляти тут не потрібно. Мішель Обама крута, але у Бруні, чиїми коханими були нечестивці Ерік Клептон і Мік Джаггер, крутість просто зашкалює. А крутий Обама Бруні підходить. Минулого тижня від неї дісталося італійському прем’єр-міністрові і взагалі паскуднику Сильвіо Берлусконі, який пожартував щодо «загару» Обами.

...ДЕНІЕЛ КРЕЙГ?

Скажете, не глава держави? Можливо, але професійний Бонд Крейг працює постійним представником у суверенній республіці Крутизляндія. Немає нікого крутішого, ніж Крейг. Але, чорт забирай, Обама від нього в двох кроках.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати