Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

КОРОТКО

12 березня, 00:00

Підпал через... 40 копійок

Причиною підпалу підвалу одного з гуртожитків у Миколаєві стали 40 копійок, що їх забракло для купівлі склянки самогонки. Відчуваючи жахливе похмілля, 42–річна Ніна Д. спровадила свого 13-річного сина на пошуки грошей для купівлі в сусідів самогонки. Не дочекавшись ні сина, ні грошей, мати вирушила на пошуки. Спустившись до підвалу, де зазвичай «тусувалися» підлітки, побачила компанію, однак сина серед них не було. Надії на швидке «поліпшення здоров’я» зникли. Зі злості жінка вихопила сірники й підпалила картонні коробки, що валялися в підвалі. Від них загорівся диван, що стояв тут же, потім зайнявся інший мотлох. Підлітки встигли вискочити на вулицю, сама ж підпалювачка виявилася відрізаною від виходу вогнем. Як розповів кореспондентові «Дня» Данилові КЛЯХІНУ головний інженер центру громадських зв’язків Управління пожежної охорони Олександр Рубан, жінку, котра отруїлася чадним газом, врятували пожежники, що прибули на виклик. Проти неї порушено кримінальну справу.

Дорогий сніданок

У кругленьку суму, та ще й у твердій валюті, обійшлося днями 48-річному литовському комерсантові П. бажання поснідати в своєму номері у новоград-волинському готелі «Полісся» з місцевою путаною Б. та її супутником Х. Добряче захмелівши від випитої української горілки (сніданок щедро окроплювався оковитою), він незчувся, як гості пішли «по-англійському», тобто не попрощавшись. З ними, як нині стверджує литовський гість у заяві до міліції, з номеру зникли і $18 тисяч, що належали йому та його компаньйону по фірмі. Тепер, розповів «Дню» перший заступник начальника Новоград-Волинського міського відділу Управління МВС у Житомирській області підполковник Володимир Левчишин, за фактом звернення П. ведеться перевірка. Щодо Б., то міліція тримає її в полі свого зору, а її супутника та гроші оперативники поки що розшукують, повідомляє кореспондент «Дня» Валерій КОСТЮКЕВИЧ.

У Сумах масло стало «небазарним»

Сумська міськсанепідстанція забила на сполох: згідно з лабораторними даними, різко погіршилися показники вершкового масла, відібраного для досліджень на ринках міста. Зафіксовано цілу низку випадків реалізації масла, що не відповідає вимогам стандартів за фізико-хімічними та бактеріальними показниками. У кожному третьому дослідженому зразку масла вміст вологи був завищений до 40—61% при нормі не більше ніж 25%. Кожні два з трьох зразків мали незадовільні бактеріологічні показники. За висновками фахівців, значна бактеріологічна забрудненість продукції спричинена насамперед порушеннями правил транспортування, зберігання та реалізації масла, недотриманням температурного та санітарно-гігієнічного режиму. Ігнорування продавцями вимог санепідстанції призвело до погіршення епідеміологічної ситуації в місті. Зокрема, впродовж останніх двох місяців у Сумах різко зросла захворюваність населення на гострі кишкові інфекції, які передусім вражають дітей віком до двох років. Оскільки заходи адміністративного впливу на порушників бажаного результату не дають, головний державний санітарній лікар Сум Володимир Бутенко ухвалив рішення, згідно з яким реалізація молочних продуктів як на ринках міста, так і будь-де на вулицях, з автомобілів, лотків і наметів припиняється, а раніше укладені угоди на торгівлю цими продуктами з 1 березня вважаються недійсними, повідомляє кореспондент «Дня» Сергій ХАНІН.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати