Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

МВФ — Україні: поговоримо пізніше

09 січня, 00:00

Намічений на сьогодні розгляд питання про виділення Україні чергового траншу за програмою розширеного фінансування (ЕFF) перенесено на більш пізній термін, повідомили учора «День» у представництві Міжнародного валютного фонду в Україні. Основна причина цього — неврегульованість питання погашення заборгованості держави з відшкодування податку на додану вартість (загальна сума заборгованості бюджету — 5,7 млрд. грн., в тому числі 1,9 млрд. грн. — прострочена).

Як раніше інформував Інтерфакс-Україна, рада директорів МВФ планувала розглянути питання про виділення Україні чергового траншу за програмою EFF орієнтовно 9 січня в тому випадку, якщо український уряд виконає низку попередніх умов до 25 грудня 2001 року. Серед цих умов, зокрема затвердження держбюджету на 2002 рiк, посилення банківського нагляду, завершення аудиту НАК «Нафтогаз України», коригування тарифів на електроенергію згідно з домовленостями між урядом та інвесторами, а також розробка програми, скерованої на погашення заборгованості держави з відшкодування ПДВ і на попередження виникнення нової заборгованості.

У разі позитивного рішення ради директорів МВФ Україна може отримати черговий транш у розмірі близько $370 млн. З 1998 року, коли МВФ відкрив фінансування Україні за програмою EFF загальним обсягом $2,42 млрд., отримано близько $1,52 млрд. Останній транш за цією програмою Фонд виділив у вересні 2001 року в сумі $375 млн.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати