Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Пільги для СП планується ліквідувати

05 червня, 00:00

Позавчора на вечірньому засіданні парламенту затверджено, нарешті, закон про оподаткування прибутку підприємств у новій редакції. Це другий за значенням після закону про ПДВ новий "бюджетний закон".

Не виключено, що його затвердження дасть поштовх новому міжнародному скандалу. Як заявив "Дню" голова Комісії ВР із фінансів та банківської діяльності Віктор Суслов, закон про податок на прибуток знову позбавляє пільг спільні підприємства, починаючи з 1 липня. Раніше з подачі уряду парламент окремим законом намагався позбавити СП пільг, що призвело до скандалу й претензій іноземних інвесторів. У результаті Президент змушений був накласти на цей закон вето.

При обговоренні нинішнього закону про оподаткування прибутку представники уряду знову висловилися за скасування пільг для СП, що дає змогу знову зробити висновок про розходження позицій Президента та голови уряду. Однак у даний момент прогнозувати дії Леоніда Кучми досить важко. "Накладе Президент вето чи ні, - коментує "Дню" ситуацію В. Суслов, - він залишиться в програші з політичної очки зору. У першому випадку противники Президента звинуватять його в навмисному гальмуванні бюджетного процесу. У другому - Україну чекає міжнародний скандал, а Президента - докори інвесторів у непослідовності позиції".

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати