Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Помер засновник ансамблю «Червона рута»

25 жовтня, 00:00

На 61-му році життя у Києві помер народний артист України, засновник і незмінний керівник ВІА «Червона рута» Анатолій Євдокименко, чоловік Софії Ротару.

Творчий і сімейний союз Ротару та Евдокименка тривав більше трьох десятиліть. Вони розділили разом славу та успіх, гіркоту втрат. Їхня історія кохання і проста, і романтична. Анатолій служив в армії, побачив у журналі фотографію молодої співачки і сказав, що одружиться з Софією. Друзі думали — жартує, але виявилося — всерйоз. За словами Ротару, Євдокименко красиво проявляв почуття, задаровував її квітами, спочатку запропонував разом виступати в студентському ансамблі. Поступово зумів довести молдавській красуні, що тільки він її доля. Вони одружилися 22 вересня 1968 року. Весілля було веселе і шумне в рідному селі Ротару Моршинці Чернівецької області. А через три роки при Чернівецькій філармонії з’явився євдокименський вокально-інструментальний ансамбль «Червона рута». Етапним у творчій долі Анатолія та Софії стало знайомство з композитором Володимиром Івасюком. Про ту суперпопулярність, яку мали музикант і співачка, досі ходять легенди. Анатолій Кирилович довгі роки був режисером-постановником усіх концертних програм Софії Михайлівни.

Але декілька років тому почалася чорна смуга у їхньому житті — хвороби батьків, втрати близьких. Перший інсульт Анатолій Кирилович отримав після смерті свого батька. Потім був другий, і у нього відібрало мову. Софія Михайлівна підняла на ноги всіх медичних світил і того разу зуміла вирвати із кігтів смерті свого чоловіка. А вчора на iнтернет-сайті С. Ротару з’явилося сумне повідомлення, що Анатолій Євдокименко помер. Співачка перервала свої гастролі в Німеччині і вилетіла до Києва.

Сьогодні об 11.00 у Великому залі Національної музичної академії України пройде прощання з Анатолієм Кириловичем, а поховають музиканта на Байковому кладовищі.

Редакція «Дня» сумує і висловлює співчуття близьким та друзям Анатолія Євдокименка.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати