Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Щоденник

31 січня, 00:00

31 січня

За роки незалежності Україна стала значно відкритішою для світу. Про її волелюбний дух дізналися на різних континентах. Значно розширилися й людські контакти. «Наших» можна тепер зустріти не тільки в США, Канаді, Італії, Німеччині, Іспанії, Франції, Чехії, Єгипті, а й у Китаї, Японії, в Індонезії, Таїланді, у Південно-Африканській Республіці. Вони тут у різних справах: працюють, навчаються, подорожують, відпочивають.

Усе частіше останнім часом заявляє про себе в інформаційному просторі світу й наша газета «День». Один мій знайомий, котрий часто буває у відрядженнях за кордоном, якось розповів, що із запропонованих у салоні повітряного лайнера газет завжди першим до рук бере «День». І тоді переліт до Нью-Йорка стає для нього приємнішим, бо він, заглибившись у читання цікавих публікацій газети, за його словами, дістає велике інтелектуальне задоволення. Англомовні випуски «Дня» також із зацікавленням читають інші пасажири літаків, які прямують з України в різні куточки планети. Мабуть, «День» подорожує з ними й потягами.

Про Україну у світі говорять і читають різне. Аналітики зазначають, що, на жаль, у світі уявлення про неї залишається досить поверховим та фрагментарним, а інколи — негативним. Це є результатом і недостатнього поширення інформації про те, які тут відбуваються процеси, чого позитивного досягнуто Україною за останні два десятиліття, а що є гальмом у її розвитку. І як важливо, коли є авторитетне видання, якому б вірили і котре б об’єктивно і ѓрунтовно висвітлювало все розмаїття життя такої великої держави, якою є Україна з її багатовіковою історією, культурою, мистецтвом, визначними місцями. Вдумливий читач, котрий цікавиться різноманітною інформацією, наголошую ще раз, якісною, все це обов’язково знайде на шпальтах «Дня». Тож він достойно представляє Україну у світі і сприяє її інформаційній присутності тут.

«День» друкує багато наукових статей з історії і культури України і так поширює україністику, що, безумовно, допомагає зарубіжним дослідникам краще вивчити нашу державу в її гуманітарних аспектах. Ми бачимо ще одну надзвичайно важливу місійну роль «Дня» в його виваженому інформуванні зарубіжних читачів про все, що відбувається в Україні в економічному, суспільно-політичному і культурному житті і як реагує світ на наші події. На сторінках «Дня» постійно виступають також зарубіжні автори: учені, дипломати аналітики-експерти, що, безперечно, надає йому ще більшої ваги в міжнародному медійному просторі.

«День» став таким впливовим тому, що його творці зуміли згуртувати навколо газети талановиті пера, демонструючи високі зразки національної журналістики. Вона тепер збагачує інтелект людей не лише на Батьківщині, а й далеко за її межами. Це не може не радувати всіх тих, хто пише для «Дня» і хто є його постійними читачами.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати