Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Софія Київська»: у прокуратури є питання

16 січня, 00:00

Слідчо-оперативна група у справі про вбивство Олексія Баликіна, технічного директора великої київської фірми «Трейд Лайн», що займається торгівлею запчастинами, виїхала в одну з областей України для пошуку двох підозрюваних у здійсненні злочину. Про це повідомив учора на прес-конференції в Києві заступник Генерального прокурора України, прокурор столиці Василь Присяжнюк. За його словами, зброя, з якої було вбито О. Баликіна, вже застосовувалася для здійснення злочину в одному з регіонів країни. В. Присяжнюк підтвердив, що в убитого було вкрадено цінні речі, зазначивши, що сам «не схильний вважати, що це було просто пограбування». Слідство, як і раніше, розглядає всі версії цього злочину.

Крім цього, прокурор Києва зробив ряд інших, більш принципових із погляду боротьби зі злочинністю в столиці, заяв. Зокрема, він висловив невдоволення з приводу роботи столичного УБОЗу, підкресливши, що начальник ГУ МВС України в Києві Петро Опанасенко також не задоволений роботою цієї структури й у цей час «робить серйозні кадрові зміни в цій службі». В. Присяжнюк заявив, що вже цього року, було порушено кримiнальну справу щодо працівника УБОЗу, який побив людину, і цього працівника буде затримано. Загалом, минулого року щодо працівників міліції було порушено 34 кримiнальнi справи, 19 із яких передано до суду.

Є претензії у прокуратури міста Києва й до посадових осіб столичної міськдержадміністрації, у зв’язку з можливим перевищенням ними службових повноважень, що спричинило «умисне знищення чи псування пам’яток історії та культури» Національного заповідника «Софія Київська» і Національного Києво-Печерського державного історико-культурного заповідника. Зазначимо також, що на даний момент слідством перевіряється законність видачі згоди посадовими особами Міністерства культури і мистецтв на будівництво та реконструкцію об’єктів, що знаходяться за адресами: провулок Рильського, 5, вул. Січневого повстання, 27 у м. Києві. Найближчим часом і з огляду на це слідство планує допитати посадових осіб Київської міської державної адміністрації та працівників Міністерства культури. Імена підозрюваних наразі не розголошуються, а остаточні ухвали у справі з’являться після того, як зробить висновки будівельно-технічна експертиза, яка працює в межах слідства. Раніше, нагадаємо, прес-служба столичної міськдержадміністрації заявляла, що ряд українських ЗМІ (серед них i наша газета) організували «голослівну атаку» на мерію, а справу щодо «Софії Київської» закрито. У тому ж плані висловлювався й міський голова столиці Олександр Омельченко (у програмi «За київським часом» на УТ-1). Та ким чином, прокурор Києва вчора спростував думку про те, що питання щодо «Софії Київської» закрите. «Справу про будівництво фітнес-центру 22 грудня було припинено, але це — суб’єктивна думка слідчого, і вона була передчасною», — сказав із цього приводу вчора В. Присяжнюк, зазначивши, що «постанову про припинення кримiнальної справи було скасовано», «а вже 24 грудня відновлено слідство й у справі провадиться розслідування».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати