Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Суд зобов’язав КМДА зайнятися сквером Стуса

06 квітня, 00:00

Учора Київський апеляційний адміністративний суд задовольнив скаргу громадських активістів проти КМДА на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 8 червня 2011 року. Нагадаємо, що цією постановою суд відхилив позов громадських активістів проти КМДА щодо невиконання адміністрацією рішення Київради щодо впорядкування скверу імені Василя Стуса. За словами голови ініціативної групи громадян щодо створення скверу Віктора Ткаченка, тепер КМДА має здійснити низку процедур щодо узаконення скверу. Він має бути оформлений відповідно до всіх вимог, внесений до реєстру зелених насаджень, має бути підготована проектна та кошторисна документація. Щоправда, протягом 10 днів КМДА може оскаржити це судове рішення.

Щодо долі скверу імені Василя Стуса: під час вчорашнього засідання Київради звернувся з запитами депутат Олександр Бригінець. «Я зробив два депутатські запити. Перший — додати до скверу Стуса прилеглу територію, другий — привести до ладу сам сквер. На ньому, на щастя, нічого не будується, але він у жахливому стані. Чи відреагує влада? Я не хочу виглядати песимістом і хочу вірити, що влада коли-небудь прийме рішення в інтересах громади, а не тільки в інтересах своєї кишені», — зауважив Олександр Бригінець у коментарі «Дню».

Тим часом навколо КМДА учора кипіли пристрасті. Вранці група активістів, які зібралися під будівлею мерії на акцію «Стіна брехні» проти незаконних забудов у Києві, увірвалася в кабінет голови КМДА Олександра Попова. Про це повідомив УНІАН із посиланням на сайт «Свідомо». Свій вчинок дванадцятеро активістів пояснюють тим, що ніхто із владної київської більшості не вийшов до протестантів, щоб вислухати і запропонувати якесь рішення щодо фактів про вирубку Святошинського лісу, забудову на Театральній і бульварі Дружби Народів, знищення дитячого майданчика на Гоголівській. Свої дії активісти пояснили тим, що законодавство декларує відкритість органів самоврядування для громадян. Мера вони так і не дочекалися, але об 11.00 Олександр Попов зателефонував і домовився про зустріч із активістами сьогодні о 13.00.

ДО РЕЧІ

Сьогодні з 12.00 до 13.30 Святошинська районна організація «Зелений світ» спільно з громадськістю Святошинського району проведе упорядкування скверу ім. Василя Стуса. У програмі заходу — короткі виступи політичних в’язнів біля пам’ятного знака В. Стусу, який знаходиться біля ділянки, де першопочатково мав бути створений сквер (початок об 11.00), проведення робіт із благоустрою на наведення порядку, висаджування дерев і кущів у сквері Стуса. Приєднуйтесь!

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати