Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Таких майже не залишилося...

04 липня, 00:00

Таких майже не залишилося... У ніч із 2 на 3 липня помер заступник голови комітету Держдуми РФ з безпеки, відомий правозахисник і публіцист Юрій Щекочихін. Як повідомили Інтерфакс у прес-службі «Яблока», Ю. Щекочихін помер, перебуваючи в Центральній клінічній лікарні. Причина його смерті уточнюється.

Ю. Щекочихін народився 1950 року в м. Кіровобаді Азербайджанської РСР. 1975 року закінчив факультет журналістики МДУ, працював у газетах «Московский комсомолец», «Комсомольская правда», «Литературная газета».

1990 року Ю. Щекочихіна було обрано народним депутатом СРСР, у грудні 1995 року — депутатом Державної Думи РФ за списком «Яблока».

З липня 1996 року — заступник головного редактора, редактор відділу розслідувань тижневика «Новая газета. Понедельник». З березня 1997 року — заступник головного редактора — «Новой газеты». 19 грудня 1999 року його було обрано депутатом Державної Думи РФ третього скликання за списком «Яблока». Був експертом ООН з питань організованої злочинності.

Лідер партії «Яблоко» Григорій Явлінський учора на прес-конференції заявив, що колеги Ю. Щекочихіна зроблять усе для того, щоб причини його смерті стали «ясними й прозорими». Він зазначив, що Ю. Щекочихін, журналіст із всеросійською популярністю, був «не лише щирою, відкритою, дуже теплою, небайдужою людиною, Людиною з великої літери, але він був і безстрашним лідером найгостріших журналістських розслідувань».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати