Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

У найпівденнішій точці країни

Фотовиставка «День-2009» завершила роботу в Севастополі й буде відкрита в Ялті
02 липня, 00:00
ФОТО ЛЄНЬЯРИ АБІБУЛАЄВОЇ

— Це дуже цікава виставка. За нашими підрахунками, її відвідали не менше 10 тисяч севастопольців, — говорить заступник директора Севастопольського центру культури і мистецтв Альбіна Александрова. — Севастопольці дуже цікавляться мистецтвом фотографії, тому були у нас групи і школярів, і студентів, і фахівці-фотографи, проходили дискусії, обговорення. У ці дні ми проводили в центрі багато інших заходів, і всі їх відвідувачі мали можливість побачити фотовиставку «Дня», дуже цікавилися фотознімками, голосували за вподобані роботи, робили записи в Книзі відгуків. Шкода, що експозиція розрахована всього на 10 днів, інтерес до робіт не вичерпаний. Наступну експозицію привозьте прямо в наше місто.

За даними редакційного журі, що підводило підсумки роботи виставки в Севастополі, понад 50 відвідувачів залишили свої записи в Книзі відгуків і пропозицій, а понад 200 гостей виставки проголосували за кращі роботи. Перше місце в конкурсі глядацьких симпатій в Севастополі зайняли роботи «Весілля на все село» Євгенія Мансурова і «Мавка Співочого поля» Костянтина Гришина, фотокореспондента газети «День». Другі місця поділили фотороботи Романа Віленського «Умка» і «Вранішня гімнастика» Євгенія Казикіна. Третє місце — робота Володимира Канавця — «Вибачте, мамо». Серед кращих севастопольські відвідувачі виставки відзначили також роботи Олега Нича «А обіцяв «Мерседес!», Володимира Тарасова «Свій до свого», Олени Білецької «Ефект високого неба». У дитячій номінації севастопольці відзначили як кращу фотороботу Олександри Пінегіної «Сама ніжність».

Отже, фотовиставка «Дня» на цей раз поставила новий рекорд. Після закінчення експозиції в місті-героєві Севастополі, де вона була дуже тепло прийнята, фотовиставка пересікла найпівденнішу точку нашої країни — по дорозі через мис Форос! — і була доставлена до Ялти, де вона урочисто відкриється сьогодні о 17.00.

Виставка «День-2009» буде відкрита для відвідувачів в кафе-галереї «АRT-ХАТА» готелю «Пори року» за адресою: м. Ялта, вул. Руданського, 23. Це відомий в місті громадсько-культурний заклад. Він має імідж виставкового залу, де проводяться концептуальні заходи — експонуються персональні виставки художників, фотографів, скульпторів, рукомесників, авторів нестандартних форм мистецтва. Тут вже були представлені такі жанри як перформанс, відео-арт, поп-арт, анімаційні проекти, проводилися фестивалі «АRT-ХАТА-кінематограф», глядачі дивилися як класичні жанри, так і кліпмейкерське кіно, короткометражки. Зовсім недавно тут пройшла виставка «Контрасти», на якій був представлений new-реалізм. У «АРТ-ХАТІ» відбулася спільна виставка пітерських і німецьких художників, де були представлені графіка, живопис, малюнок, виставка «Фото-Арт київських художників», виставка вжиткового мистецтва, ковальської майстерності.

Фотовиставку газети «День» 2 липня відкриють представники місцевих органів влади, керівництво кафе-галереї «АRT-ХАТА» і керівництво газети «День». На церемонію відкриття запрошені жителі й гості Ялти, журналісти, студенти і викладачі кримських вузів, усі любителі мистецтва. Як і раніше, на суд цінителів живої репортерської зйомки буде представлено близько 130 кращих робіт професійних фотохудожників і початкуючих аматорів з усіх куточків України та з-за кордону, які стали переможцями щорічного Міжнародного фотоконкурсу «Дня» в 2009 році.

Мета нашої фотовиставки — показати глядачам «іншу Україну», побачену допитливим поглядом майстрів і фотоаматорів, популяризація всього кращого, що є в українській фотографії і фотожурналістиці. Зусиллями газети кількість, тематика і географія представлених робіт з кожним роком зростають. Окрім традиційних тем фотоконкурсу — «Події», «Особи», «Український світ», «Життя як воно є», — з 2008 року заснована також окрема номінація «Світ очима дітей», куди присилають свої перші роботи юні учасники до 18 років. А фотоконкурс-2010 оголошує відбір кращих робіт з фестивалю «Країна мрій», який пройде в Києві 10-11 липня.

Всі відвідувачі фотовиставки зможуть відчути себе членами журі, віддавши свій голос за найкращу, на його думку, роботу. І за результатами читацького голосування буде оголошений переможець від міста Ялти.

В ході церемонії відкриття фотовиставки відбудеться презентація історико-культурологічної серії книг «Бібліотека газети «День», які кожен зможе придбати для себе або подарувати своїй школі, вузу або улюбленому вчителеві в рамках заснованою газетою акції «Подарунок рідній школі».

Фотовиставка буде відкрита в Ялті для вільних відвідин з 2 по 14 липня 2010 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати