Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Війни і мир». Третє перевидання. Уже в продажу!

18 травня, 00:00

Нове перевидання книжки «Війни і мир» з «Бібліотеки газети «День» вже у продажі! Це — третє. Воно стало можливим за сприяння президента Української спілки промисловців та підприємців Анатолія Кінаха та президента Групи компаній «Адамант» Івана Пєтухова. Друге здійснено фондом Рената Ахметова «Розвиток України» у 2007 році. Сумарний тираж складає п’ять тисяч примірників.

«Війни і мир, або українці-поляки: брати/вороги, сусіди» вийшли одночасно українською і польською мовами в 2004-ому — в рік Польщі в Україні. І були присвячені одному з найвидатніших польських суспільних діячів останніх років Яцеку Куроню. Видання «благословив» тоді глава Українського греко-католицької церкви Любомир (Гузар). Передмову написали головні редактори «Дня» і «Газети Виборчої» Лариса Івшина та Адам Міхнік.

Книжка відразу стала помітною і відзначеною: на Львівському Форумі видавців (диплом від президента Форуму Олександри Коваль), Варшавському книжковому ярмарку (відзнака за поглиблення польсько-українських відносин), у рейтингу «Книжка року» (І місце в номінації «Минувшина»). Пізніше Міністерство освіти і науки України за поданням Академії педагогічних наук ухвалило рішення про надання грифу «Для використання в якості допоміжної літератури» в навчальному процесі середньої школи книжкам «Бібліотеки газети «День», зокрема й виданню «Війни і мир».

P.S. Нове перевидання книжки «Війни і мир» можна придбати, зокрема, в Українському Домі, де 20 травня триватиме книжкова виставка.

КОМЕНТАРІ

Анатолій КІНАХ, народний депутат України, президент УСПП, співголова Українсько-польського форуму партнерства:

— 25 травня у Луцьку відбудеться чергове засідання Українсько-польського форуму партнерства. Він, безумовно, засвідчить, що Україна і Польща є не лише важливими один для одного торговельно-економічними й інвестиційними партнерами. В народі кажуть, що добрий і щирий сусід кращий за родича. Ми бачимо, якою вагомою є підтримка українських євроінтеграційних устремлінь, отримувана від Польщі та поляків, їх бажання допомогти утвердженню на нашій землі європейських стандартів розвитку економіки, рівня життя людей й демократичних цінностей. Наші держави пов’язують тісні культурні, гуманітарні зв’язки, спільні сторінки історії, які, на жаль, не завжди були безхмарними.

Однак важливим є визнання історичної правди, якою б болючою вона не була. Про це йдеться у чудовій книзі «Війни і мир», що вже третім виданням вийшла у бібліотеці газети «День». Варто також віддати належне громадськості України і Польщі, яка ініціювала створення Українсько-польського форуму партнерства як платформи для відкритого обміну думками та розвитку максимально конструктивного українсько-польського діалогу, що спирається на факти і наукові дослідження історичного минулого, аналіз сучасних економічних й політичних процесів. Ми працюємо над поглибленням між українцями і поляками духу порозуміння, дружби і взаємоповаги, робимо все для того, щоб передати майбутнім поколінням високі моральні цінності, дух довіри і симпатії.

Великою підтримкою для нас стало видання названої книги (загальна редакція головного редактора газети «День» Лариси Івшиної). Впевнений, лише вичерпана історична правда про давнє і нещодавнє минуле, об’єктивні чесні відповіді на складні питання можуть стати підѓрунтям у становленні взаєморозуміння та добрих стосунків між народами. Переконаний, спільними зусиллями ми зможемо поглибити українсько-польське партнерство заради добробуту наших народів.

«УКРАЇНСЬКО-ПОЛЬСЬКА ІСТОРІЯ Є ПОВЧАЛЬНОЮ ЯК ДЛЯ НИНІШНІХ, ТАК І ДЛЯ ПРИЙДЕШНІХ ПОКОЛІНЬ»

Іван Пєтухов, президент групи компаній «Адамант»:

 

– Примітно, що книги з бібліотеки газети «День» витримують не одне, а кілька видань – це свідчить про те, що їхня тематика якнайточніше відповідає суспільному інтересу. У цьому плані третє видання книги «Війни і мир, або Українці – поляки: брати/вороги, сусіди...», як здається, не буде останнім. Бо українсько-польська історія, об'єктивно викладена прогресивними українськими та польськими вченими, істориками, філософами та журналістами, є надзвичайно повчальною як для нинішніх, так і для прийдешніх поколінь і заслуговує на мільйонні наклади.

Книга є особливо актуальною для нинішнього етапу розвитку нашої країни, коли вирішується питання про реінтеграцію України до європейської сім'ї народів і перед нами стоїть завдання не залишитися на культурному й технологічному узбіччі європейського та світового розвитку.

Нам потрібно навчитися засвоювати й використовувати все, у тому числі й жорсткі уроки, які давала нам історія, і не припускатися помилок, що коштували країні незалежності й морів крові. І тут хочеться повторити дуже слушну думку, висловлену головним редактором «Дня» й редактором цієї книги Ларисою Івшиною в її «Слові до читачів». Справді, «всім, хто причетний до влади тепер або буде в майбутньому, слід дбати не лише про ріст ВВП, а насамперед про «виробництво» Громадян».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати