Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Влада боїться європейського контролю?

05 лютого, 00:00

За словами члена делегації Сергія Головатого, розгорнуту офіційними мас-медіа кампанію напередодні візиту в Страсбург, було спрямовано на підготовку громадської думки до сприйняття того, що санкції ПАРЄ, аж до припинення членства України в Раді Європи, спричинено винятково неухваленням рішення про мораторій на смертну кару.

Депутат Головатий упевнений, що влада тиражує цю ідеологему, аби приховати плоди своєї політики щодо знищення демократичних інституцій і відвернути увагу спільноти від інших проблем.

Рада Європи сьогодні набагато більше стурбована станом демократії в Україні, нівелюванням свободи слова, незаконним втручанням виконавчої влади у процес виборів, цинічним тиском на судову владу.

Соціаліст Іван Чиж погодився з думкою, що виконавча влада може бути навіть зацікавлена в припиненні членства України в Раді Європи на період виборчої кампанії-99, аби встановити контроль над пресою, судовою владою, а також обмежити контроль міжнародних спостерігачів над процесом виборів.

Слід відзначити, що вирішення питання про ратифікацію протоколу №6 (який стосується скасування смертної кари) вийшло на компромісний рівень: у Конституційний Суд подано депутатське звернення про визнання неконституційною ст. 24 Кримінального кодексу.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати