Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Жителів "Тополі" ніхто організовано не виселяв

11 червня, 00:00

Учора в Дніпропетровську одержано геологорозвідувальні дані від перших трьох (із 30 запланованих) свердловин, що їх бурять у житловому масиві "Тополя". Попередня інформація невтішна: на глибині 11-15 метрів виявлено чимало вологи. У зв'язку з цим фахівці не виключають ймовірності нових зсувів грунту.

А жителі зруйнованого будинку зустрілися з мером Дніпропетровська Миколою Швецем і зажадали від нього офіційно заперечити в пресі повідомлення про те, що їх нібито організовано виселили. Насправді вони змушені були самі спішно залишити будинок, що розвалювався на очах, - без грошей, речей, хто в чому.

Трагедія "Тополі" вже має й свою сумну статистику. За оцінкою Миколи Швеця загальний збиток становить 115 млн. грн. Котлован з рідким брудом мав до 15 метрів завглибшки. Із зони аварії протягом доби виселилося 3300 чоловік, а ще 16 тисяч мешканців через пошкодження комунікацій залишилися без води, електрики та газу. У зоні зсуву змістилося більш як 400 тисяч кубів грунту. З-під землі в Тунельну балку вилився грязьовий потік 250 метрів завширшки. З Києва вже надійшла допомога - 2,5 млн. грн. Потерпілим необхідно 1000 квартир...

Усі сили ліквідаторів аварій, які прибули з багатьох міст України, сьогодні спрямовані на те, аби усунути надходження води в зону зсуву й попередити подальше зміщення грунту.

Обводнення грунту почалося давно. Жителі навколишніх будинків багато років писали скарги, а ознаки зсуву з'явилися за два тижні до катастрофи.

У найневизначенішому становищі, як не дивно, опинилися мешканці будинків, що вціліли поруч із котлованом. Вони, незважаючи на запевняння мера, бояться повернутися до своїх квартир і вимагають офіційного дозволу з підписами та печатками. Багато хто вивозить з житломасиву меблі та цінні речі. Заспокоїти їх буде непросто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати