Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цитати «Дня»

Рінат АХМЕТОВ. Олександр ПОПОВ. Євгенія ТИМОШЕНКО
18 жовтня, 13:55

Рінат АХМЕТОВ: «Що потрібно Україні? Однакові правила гри для всіх!»

Вчора в Донецьку розпочав роботу VI Міжнародний інвестиційний саміт. На відкритті виступив акціонер «Систем Кепітал Менеджмент» Рінат Ахметов. Текст виступу надала прес-служба СКМ.

«У влади та бізнеса одна мета — сильна і незалежна Україна. Сила — це тоді, коли нас поважають. І в Росії, і в США, і в Європейському Союзі.

Незалежність — це тоді, коли ми не залежимо. Ні від Росії, ні від США, ні від Європейського Союзу.

Але неможливо стати сильною і незалежною країною без сильної економіки. Без економічного зростання.

А що нам потрібно для економічного зростання? Це, перш за все, величезні-величезні інвестиції. Нові технології. І ефективне управління!

А що нам потрібно для того, щоб інвестор в нашу країну йшов швидше, ніж в інші країни?

Правила! Рівні правила гри для всіх!

Щоб у інвестора не склалося враження, що до нас він приїде в костюмі, а поїде в шортах. Тоді він і сам до нас не приїде, і всім про це розповість.

А що потрібно Україні? Правила. Такі ж, за якими грає інвестор.

Щоб не вийшло так, що Україна зустрічає інвестора в ошатному платті, а проводжає в купальнику!

Країна і інвестиції — це вулиця з двостороннім рухом. І нам потрібні такі правила гри, щоб всі залишалися у виграші: інвестор повертав інвестиції, а країна отримала нові робочі місця, нові технології та ефективне виробництво. І тоді у виграші будуть усі: вся Україна і кожен українець».

Олександр ПОПОВ: «У Києва і Москви попереду ще дуже багато цікавих проектів»

Київ і Москва констатували, що попередній договір про співпрацю успішно виконаний, і домовилися про укладення нового договору на 2014—2015 рр. Як передає агентство «Інтерфакс-Україна», заява про продовження співпраці між двома столицями підписали в рамках Дня Києва в Москві голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов та мер російської столиці Сергій Собянін.

«Я дуже радий, що той договір, який ми підписали три роки тому, успішно реалізований, але попереду ще дуже багато цікавих проектів. Ми з задоволенням продовжимо співпрацю, і впевнені, що воно буде успішним», — підкреслив О.Попов.

Він нагадав, що у 2012 році в Києві пройшли Дні Москви, які були дуже успішними, а тепер Дні Києва проходять в Москві. «У нас дуже представницька делегація, що ще раз підтверджує, що ми працюємо дуже активно», — констатував глава КМДА.

С.Собянін зазначив, що Програма співпраці між Москвою і Києвом успішно виконана. «Настала нагальна необхідність підготувати нові документи на наступний етап співпраці в 2014—2015 роках. Впевнений, що наступний етап буде не менш плідним, конкретним і принесе свої позитивні результати як москвичам, так і киянам», — сказав він.

О.Попов презентував уряду Москви зменшену копію пам’ятника письменнику Михайлу Булгакову, оригінал якого знаходиться біля музею письменника в Києві на Андріївському узвозі.

Євгенія ТИМОШЕНКО: «19 листопада останній день для влади, щоб прийняти рішення щодо мами»

Дочка екс-прем’єра Юлії Тимошенко Євгенія в інтерв’ю агентству Reuters розповіла про крайню дату звільнення ув’язненої, а також про деталі вирішення наболілого питання. «Я сподіваюся, що вже 19 листопада ми всі будемо щасливі. Це останній день для влади, щоб прийняти рішення з приводу мами», — заявила вона.

За її словами, засудженій було дуже важко прийняти рішення і погодитися на лікування за кордоном. Однак, спираючись на обіцянку європейських політиків, Тимошенко варто розраховувати на звільнення до 19 листопада, перед вирішальним самітом для України.

«Її рішення базувалося головним чином на тому, що Україна переживає цей історичний час, коли країна повинна вирішити, і повинна зробити крок до вступу в Європейську сім’ю. Це було зроблено для того, щоб переконатися, що підписання не заблоковано або застопорилося через її рішення залишитися», — зауважила Євгенія.

Дочка екс-прем’єра додала, що звільнення і лікування в берлінській клініці «Шаріте» стане завершенням війни між нею та Віктором Януковичем, яка триває з 2010 року.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати