Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сила президентського указу

12 червня, 00:00

Відповіді щодо першого президентського указу визначилися проблемним фоном суспільства й виявили забавну особливість в уявленнях українського виборця. Як зазначив прес-секретар об'єднання Павло Караченцев, «більшість людей вважає указ чимось на зразок чарівної палички: видав Президент указ — і стало добре». Особливо трепетно вірять у магічну силу президентського підпису діти. Серед тих, хто подзвонив, їх було двоє: 14-річна Аня й 11-річний Петя. Хлопчик сказав, що в майбутньому він хотів би чогось досягти, а для цього потрібна хороша освіта, якої школа забезпечити йому не може. Тому, насамперед, він підвищив би зарплати вчителям, щоб вони викладали, а не думали про виживання.

Загалом, серед пропозицій щодо першого президентського указу на першому місці — негайна виплата всіх зарплат і пенсій (40% зателефонувавших). Вважають за необхідне зменшити податки 25% опитаних, скоротити державний апарат — 13%.

У відповідь на запитання: «Які якості мають бути притаманними справжньому президенту?», — більшість називали розум (освіченість, високий інтелект), порядність (чесність), щирість (відвертість) і... зовнішню привабливість. Тільки 25% учасників сказали, що серед тих, хто заявив про намір боротися за посаду президента є люди, яким притаманні більшість із цих якостей, і називали найчастіше імена Олександра Мороза й Євгена Марчука. Діючого Президента в ролі майбутньої надії України не бачить майже ніхто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати