Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Друзі і сусіди

У Польщі військовослужбовці ССО вшанували пам’ять вояків армії УНР
27 серпня, 09:41
ФОТО АрміяINFORM

Днями військовослужбовці Сил спеціальних операцій Збройних Сил України взяли участь у вшануванні пам’яті вояків армії УНР, які захищали незалежність України й Польщі від більшовицьких окупантів. Про це інформує пресслужба ССО ЗС України.

Захід, який було організовано за сприяння Посольства України в Польщі, Об’єднання українців у Польщі й Українського інституту національної пам’яті, відбувся на Українському військовому цвинтарі у Пікуличах і православному цвинтарі у Варшаві.

«Сьогодні, як і сто років тому, українці й поляки згадують, як разом боролися зі своїм споконвічним ворогом — російською імперією. Ця боротьба велась під гаслом «За Вашу і Нашу Свободу!», — зазначив у своїй промові керівник української делегації — підполковник Олексій Никифоров.

Вклонитися й ушанувати пам’ять борців за вільну Україну на Вольський православний цвинтар у Варшаві прибули українська громада в Польщі, представники влади міста Варшава, духовенство, працівники Посольства, делегація Збройних Сил України й Українського інституту національної пам’яті.

Учасники заходу відзначили, що наші предки щосили боролися з російським агресором, розуміючи його хижацькі амбіції, заради яких він не гребував убивствами тисяч безвинних людей. Ця агресія триває на військовому фронті в Донеччині й Луганщині, в інформаційному полі, проявляється у провокаціях гібридної війни, покликаних посварити український і польський народи.

Олексій Никифоров додав: «нині наша мета спільна — свобода та процвітання для своїх народів, постраждалих від радянської окупації. Тому нам спільно болить згадка про Катинь і Биківню. Нащадки катів, які скоювали ті страшні злочини, не гребують терором і в сучасному світі. Тож саме ми не маємо допустити повторення трагедій минулого».

Під час урочистостей підполковник Олексій Никифоров вручив подяки Міністерства оборони України видатним діячам Варшави, які допомагали зберегти й відбудувати місця поховання українських воїнів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати