Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Гідність і Свобода – невід’ємні складові нашої ДНК»

Президент України Володимир Зеленський і його дружина Олена вшанували пам’ять Героїв Небесної Сотні
22 листопада, 10:42
ФОТО НАДАНО ОП УКРАЇНИ

Президентське подружжя встановило лампадки біля пам’ятного Хреста на місці їхньої загибелі, повідомляє сайт глави держави. У заході також взяли участь прем’єр-міністр України Олексій Гончарук, перший заступник Голови Верховної Ради Руслан Стефанчук, голова СБУ Іван Баканов, інші посадовці.

Президент Володимир Зеленський у День Гідності та Свободи закликав громадян до єдності, щоб разом побудувати нову Україну.

«День Гідності та Свободи — особливий для кожного з нас. Він пов’язаний з початком двох революцій, коли голоси мільйонів громадян злилися в єдиний голос нації, щоб твердо сказати: українці хочуть і будуть жити у вільній, демократичній і квітучій державі. Гідність і Свобода — невід’ємні складові нашої ДНК. Саме тому українці не на словах знають, як захищати свою гідність і виборювати свободу на барикадах. У цій боротьбі, на жаль, ми заплатили найвищу можливу ціну — це людське життя», — зазначив Президент України. Глава держави наголосив, що на алеї Героїв Небесної Сотні обов’язково буде споруджено Музей Революції Гідності. Разом з тим, Володимир Зеленський наголосив на важливості реальних результатів розслідування злочинів щодо учасників Революції Гідності. «Для вшанування пам’яті кожного загиблого музею недостатньо. Нам потрібні реальні результати розслідування справ Майдану», — сказав він. Володимир Зеленський зазначив, що родини загиблих та все суспільство мають обов’язково отримати відповіді, а винні — покарання.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати