Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Немирний тил

У понеділок ввечері у результаті стрілянини в Дніпрі було вбито двох учасників АТО. В чому причина?
26 липня, 12:31
ФОТО З САЙТА INFORMATOR.DP.UA

Дніпро, 24 липня, 20-та година вечора, кафе «Будинок», що на проспекті Гагаріна, 92. Жінка знімає на мобільний телефон з вікна своєї квартири розправу. Зрозуміти, чи то просто сутичка з використанням зброї, чи навмисний розстріл важко. Дехто зі свідків стверджує, що спочатку між сторонами була словесна перепалка. Потім — стрілянина. Версії причин перестрілки різні й овіяні суттєвою рефлексією, адже йдеться про вбивство колишнього добровольця 20-го мотопіхотного батальйону 93-ї бригади Олексія Вагнера та поранення не менш відомого АТОшника, адвоката і волонтера Едмонда Саакяна. Нападники — представники кримінальних кіл і стосунку до участі в АТО не мають.

Із джерел «Дню» стало відомо, що чотири людини, які під’їхали до кафе, висунули претензії саме до брата Саакяна. Останній поранень не отримав. Йшлося начебто про ймовірні борги, але такої причини для розв’язання перестрілки із летальними наслідками не було. І Вагнер, і Саакян мають стосунок до сутичок у Дніпрі 9 травня, коли від нападу постраждали українські патріоти. Ще однією із версій, яка розглядається, є справа про захист прав одного з фермерських господарств.

Існує ймовірність і того, що стрілянина розв’язалась виключно на емоційному тлі після словесної перепалки і застосування зброї. Проте якою стороною спершу був відкритий вогонь достеменно невідомо. Деякі свідки стверджують, що вогонь першими відкрили автоматники. В результаті пострілів із пістолетів поранення отримали четверо нападників, двоє з яких знаходяться у важкому стані. Реконструкція подій і розслідування триває. Поліцією вилучено автомат нападників і два пістолети. Проводиться розслідування. Лікарі стверджують, що через добу Саакян вже зможе давати свідчення.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати