Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Симпатизувати треба не кандидатам, а правилам

Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти здати аналізи антидопінговій організації VADA
11 квітня, 11:27
ФОТО РУСЛАНА КАНЮКИ / «День»

Український боксер, колишній чемпіон світу в суперважкій вазі Володимир Кличко запропонував кандидатам у президенти Володимиру Зеленському та Петрові Порошенку здати аналізи фахівцям антидопінгової організації VADA (The Voluntary Anti-Doping Association). Про це він заявив у середу, 10 квітня, на брифінгу в НСК «Олімпійський».

«Це унікальна і правильна ініціатива: як спортсмени, так і політики повинні бути чистими і чесними... — сказав спортсмен, — Я закликаю добровільно кандидатів у президенти України сьогодні прийти в НСК  «Олімпійський» між 15.00 і 18.00 і повторно здати аналізи в компетентні організації та лабораторії». Кличко уточнив, що особисто проходив це тестування багато разів.

За словами брата київського мера, здача аналізів, яку здійснили кандидати в президенти 5 квітня, не вселяє довіри, і він пояснив: «Коли кожен з кандидатів вибрав свою лабораторію і через пару годин оголосив про те, що ми чисті, тести були зроблені і все добре. Це розсмішило не на жарт, і стало навіть якось сумно. Зробити професійне компетентне тестування за пару годин нереально. І це привернуло мою увагу».

Кличко зауважив, що всі витрати, пов’язані з прибуттям спеціалістів VADA в Україну, він взяв на себе.

З огляду на політизованість теми здачі аналізів кандидатів у президенти, відкритим залишилось питання, наскільки об’єктивними є їхні результати. Принаймні в спорті існують чіткі правила проходження відповідних медичних тестів та перевірок, чого не скажеш про спонтанні ідеї проведення аналізів політиків після першого туру виборів. Якщо вибори президента цього року стали прецедентом проходження подібних тестів, то логічною пропозицією є встановлення ясних правил цих процедур. Проте, на жаль, виборці звикли голосувати за обіцянки та обличчя, а не за відкритість і правила.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати