Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Талліннський подарунок для Президента

Україна та Естонія мають намір активізувати співпрацю в галузі електронного урядування та диджиталізації публічного сектору
27 листопада, 10:34
ПРЕЗИДЕНТ ЕСТОНІЇ КЕРСТІ КАЛЬЮЛАЙД ПІД ЧАС ВІЗИТУ ДО ЇЇ КРАЇНИ ПРЕЗИДЕНТА УКРАЇНИ ВОЛОДИМИРА ЗЕЛЕНСЬКОГО ПОДАРУВАЛА ЙОМУ ЕЛЕКТРОВЕЛОСИПЕД / ФОТО НАДАНО ОП УКРАЇНИ

У межах візиту глава Української держави зустрівся з президентом Естонії Керсті Кальюлайд, а також зі спікером Рійгікогу (парламенту) Естонії Хенном Пиллуаасом та прем’єр-міністром Естонії Юрі Ратасом. Крім цього, в Таллінні президенти України та Естонії взяли участь у роботі Цифрового форуму.

У підписаній двома президентами спільній заяві йдеться про те, що «президенти підтвердили свою тверду прихильність міжнародному праву та ключовим принципам міжнародних відносин». «Вони закликали Російську Федерацію відмінити незаконну окупацію Криму та припинити свою агресію, що триває на Донбасі», — наголошується в заяві.

Президенти домовилися активізувати двосторонню співпрацю на міжнародній арені, особливо під час непостійного членства Естонії в Раді Безпеки ООН на 2020—2021 роки, з метою сприяння мультилатералізму, повазі до міжнародного права, демократії, прав людини та верховенства права, також з огляду на наслідки російської агресії проти України.

Україна та Естонія мають намір активізувати співпрацю в галузі електронного урядування та диджиталізації публічного сектору, зокрема шляхом використання відповідного досвіду та лідерства Естонії в цих сферах.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати