Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Дві річниці

01 липня, 00:00

24 серпня 1991 р. у Верховній Раді України в Києві прозвучали історичні слова Акту проголошення незалежності України. Цим проголошенням український народ знов став державним народом. Це, мабуть, найбільша подія XX століття не тільки для українського народу, але для демократії в цілому світі, бо розпалася тоді також радянська «імперія зла».

Цього року ми святкуємо 15-ту річницю здiйснення віщих слів нашого славного генія Тараса Шевченка, який твердив, що «Встане Україна/ І розвіє тьму неволі,/ Світ правди засвітить,/ І помоляться на волі/ Невольничі діти!»

Ми дякуємо Всевишньому Богові, що Він вислухав наші молитви й благання та зняв довголітні кайдани й здійснив наші одвічні сподівання.

У цей час також ми виявляємо сердечну вдячність борцям усіх формацій за Українську самостійну соборну державу, а зокрема воїнам ОУН-УПА, які під легендарним кличем «Здобудеш Українську державу або згинеш у боротьбі за неї» чесно, відважно й героїчно провадили двофронтову боротьбу проти нацистської Німеччини та комуністичної Росії.

Десять років тому, а саме 28 червня 1996 р., Верховна Рада України прийняла Конституцію України та надала їй основну юридичну силу. Найбільшою цінністю Конституції України є визнання принципу верховенства права в українській державі.

Не менш важливим у десяту річницю прийняття Конституції України було б пригадати працівникам усіх владних і дипломатичних структур України, що стаття 10 Конституції України передбачає, що «державною мовою в Україні є українська мова», та зобов’язує всіх, хто працює на державних посадах, володіти та користуватися українською мовою.

Ми радіємо здобуткам нашої молодої держави та нашого українського народу. Окремо слід згадати велике наше всеукраїнське піднесення, яким була помаранчева революція, коли український народ відстояв на майдані Незалежності в Києві та на майданах по цілому світу свої основні людські та громадянські права та недвозначно виявив перед цілим світом свою волю й рішучість жити в самостійній та демократичній країні.

З нагоди цих радісних річниць Світовий Конгрес Українців щиро вітає весь український народ в Україні й поза її межами, та закликає всіх віддано працювати для повного національного й економічного відродження в українській державі.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати