Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Подумаємо разом...»

Про «геополітику» Миколи Старикова
06 лютого, 19:50

Днями, до моїх рук потрапила «свіжа» книжка Миколи Старикова «Геополитика. Как это делается». Її щойно, вже помітивши 2014 роком, випустило в Санкт-Петербурзі видавництво «Питер».

Чому цей автор його твір зацікавили мене?

Микола Стариков — відомий у Російській Федерації історик і літератор, політичний оглядач журналу «Консерватор», автор низки бестселерів: «Сталин. Вспоминаем вместе», «Ликвидация России. Кто помог красным победить в гражданской войне», «Кто заставил Гитлера напасть на Сталина», «Кризис. Как это делается», «Кто финансировал развал России», «От декабристов до моджехедов»...

Уже заголовки кожного з цих видань багато про що говорять читачеві. Усі вони витримані в дусі ідеології і політики, що її проводять нинішні очільники РФ, тому представляють певний інтерес і для українського читача.

До того ж, Микола Стариков «володіє пером», увесь час запрошує читача до роздумів і дискусій, що особливо імпонує молодіжній читацькій аудиторії.

Віддамо належне авторові, він не поспішає нав’язати свої висновки та узагальнення, а майстерно підводить читача до того, щоб «подумавши разом», він сам зробив потрібний для автора висновок.

От лише кілька речень, якими, тенденційно виклавши історію Росії з часів Петра І до наших днів, завершує автор книжку «Геополитика. Как это делается».

«Борьба на геополитической карте мира бесконечна, мы ничего не проиграли навсегда. Нам нужно восстанавливать свою мощь, свое влияние, снова собирать союзников. Снова на платформе Таможенного и Евроазийского союза создавать единую мощную страну...» Ось так, прямо, без всякого словесного туману! Чи потрібно тут щось коментувати? А от, як постійно радить Микола Стариков, «подумати разом» читацькому загалу варто.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати