Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Просвітництво – це зброя

Як можна радикально вплинути на ворожий менталітет
04 липня, 16:26

Основоположна частина відповіді на статтю С.Грабовського та І.Лосєва «Чи зупинять миротворців війну на Донбасі?» («День», №203-204 від 9—10 листопада 2018 р.) стосувалася висвітлення утворення спільноти, яка іменується тепер «п’ятою колоною», та її значення в період сучасної російсько-української війни («День», №84-85 від 17—18 травня 2019 року), але конкретна відповідь на поставлені у попередній статті питання «як це зробити?» — не пропонувалася.

Діяльність п’ятої колони, що вже становить справжню армію, а не окрему колону, утворивши не одне покоління, коли негативні дії Кремля не знаходили гідного протистояння лише завдяки вродженому терпінню українців, викорінити навряд чи вдасться, бо для цього має проявитися політична і державотворча воля. Але, якщо неможливо гарантувати її ліквідацію, то зупинити і хоча б допомогти асимілюватися — цілком реально, при організації впевненого опору патріотично налаштованого населення, здатного довести зраду тієї п’ятої колони власній батьківщині — Росії, в результаті чого вони стали для нас ворогами і окупантами. Крім варіанта активізації військових дій по лінії фронту і введення миротворців на окуповану територію, найдієвішим та перспективним може виявитися народне протистояння по всій території України, включно з Кримом. Протистояння — це як активна і рішуча боротьба зі зрадництвом щодо нашої держави, перекреслення «путінських» планів по її знищенню. А основна реальна й гідна зброя такого протистояння — просвітництво з метою засудження і зміни кремлівсько-комуністичного, колоніально-рабовласницького російського світогляду, який включає патологічну жадобу, розширення території та збагачення за рахунок інших народів шляхом сучасної гібридної війни.

Така ситуація з п’ятою колоною пов’язана з багаторічним вихованням впродовж диктатури радянської влади і є наслідком відсутності інтересу і знань про країну, яку вже почали вважати «своєй Родіной». Саме тому починати боротьбу з п’ятою колоною потрібно з просвітництва, бо це поки що — єдина гідна інформаційна зброя, здатна радикально вплинути на ворожий менталітет.

Газета «День» упродовж свого існування присвячує просвітництву максимальну увагу, привертаючи її до кардинальних історичних подій та надаючи різноманітні відомості про державних діячів, філософів, видатних вчених, політиків, полководців, акторів, музикантів, співаків, зодчих та інших непересічних особистостей, які залишили свій слід в історії. Не менш цікава і важлива інформація присвячується сучасним проблемам і пошуку рішень для них в найактуальніших галузях науки, техніки та суспільного життя. Одначе, біда в тому, що читають газету лише патріотичні українці, а українофоби, зомбовані російськими ЗМІ, читають «Известия», «Московский комсомолец» і т.д.

«День» видає неоціненний скарб для просвітницької роботи — бібліотеку найцікавіших історичних і пізнавальних матеріалів, та українофоби їх не читають. Бо вони взагалі НІЧОГО не читають... І жодне протистояння не матиме позитивних наслідків, поки просвітництво не буде здійснюватися цілеспрямовано, зокрема й для урядовців і всієї п’ятої колони. Мета такого просвітництва — «відкрити» для українофобів дивовижну країну, де вони живуть, і яка впродовж сторіч бореться за незалежність і за яку не перестають гинути справжні патріоти.

Протистояти спільноті п’ятої колони необхідно всюди і завжди, на індивідуальному рівні комунікуючи з українофобами, в побуті і на роботі, на всіх можливих гілках влади, де її представники і досі обіймають керівні посади. Майдан має продовжуватися щодня і постійно, де тільки можливо чинити опір, а наша зброя — просвітництво як серед спільноти «п’ятої колони», так і серед доморощених українців, вихованих українофобами російською пропагандою.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати