Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Соломонове рішення для України

На президентських і столичних виборах його ухвалюватимемо ми
07 травня, 19:09

Біблійні легенди оповідають про справедливий суд Соломона. Одного разу до нього звернулися дві жінки, що сперечалися за дитя. Соломон наказав охоронцеві розрубати малюка і віддати по половині кожній. Одна з жінок погодилася на це, а інша благала не робити цього, бо дитя загине, краще віддати його іншій жінці. Саме так Соломон визначив, хто був мамою хлопчика, і віддав їй малюка. З тих часів вислів «Соломонове рішення» означає мудре вирішення проблеми.

У надзвичайно небезпечній ситуації, в якій зараз перебуває наша держава, дуже важливо згадати біблійні заповіді, щоб подолати проблеми і зберегти незалежність і цілісність держави. Ще за часів Володимира Великого і Ярослава Мудрого ми мали потужну і впливову у світі державу. На мій погляд, зберегти цілісність держави ми зможемо тільки у випадку, якщо і Львів, і Луганськ будуть вважати владу в Києві своєю, а це вимагає від влади ухвалення мудрих виважених рішень. Влада має бути рівновіддаленою від різних політичних сил, події в країні зайшли так далеко, що без цього неможливо досягти злагоди.

Столиця України — Київ — могла б показати приклад толерантності для всієї країни. Ознайомившись з попередніми списками кандидатів у мери та до Київради, не можна не помітити їхню надмірну «революційність». Більшості кандидатів бракує досвіду управлінської роботи, а якщо врахувати, що владу в столиці обирають на короткий термін, то часу на «навчання» не буде, а гіркий досвід «молодої мерської команди» кияни добре пам’ятають. Вчитися потрібно в університеті, а працювати на посаді столичного мера потрібно з першого дня, особливо враховуючи ситуацію в країні. Сьогодні, на мій погляд, оптимальною кандидатурою на посаду київського мера є кандидатура Івана Салія. Великий досвід роботи, в тому числі головою Київської держадміністрації, рівновіддаленість від різних політичних сил, дозволяють йому сформувати аполітичну команду з різних поколінь фахівців для вирішення проблем столиці.

Роль царя Соломона на президентських і столичних виборах належатиме українському народу. Будьмо мудрими, збережемо країну — цілісну незалежну Україну з європейським рівнем життя і демократичних свобод.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати