Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

За свободу!

Що є найбільшою справою для лівійського народу
03 червня, 00:00

Зробивши крок першим, Каддафі запропонував народові гроші, по-справжньому великі гроші для людей, але мій народ відповів йому, що свободу не можна замінити грошима.

Велике повстання почалося 17 лютого 2011 року.

Протягом 42 років розмитих фактів і заборони на свою думку та свободу в Лівії була лише одна людина, єдиний символ країни, як він сам називав себе, «Товариш» — Муаммар Каддафі.

Стерши майже всю історію своєї країни, він показав всьому світові, що в Лівії є лише одна людина, Муаммар Каддафі. Таким чином, весь світ уявляв його Че Геварою, Фіделем Кастро, Махатмою Ганді, Нельсоном Манделою, Джамалом Абдул Насиром — людьми, які, зробивши революцію, допомогли своєму народові здобути свободу. Але насправді він не хто інший, як диктатор і справжнісінький терорист. Система знищує людське, культурне, соціальне, психологічне та економічне надбання країни. Відбувається поширення адміністративної корупції та хабарництва, а також терористичного режиму в державі. Головна його мета — залишитися при владі. Відтоді, як він став главою Лівії, він убивав і продовжує вбивати свій народ, а саме — тих людей, які йдуть проти нього, за свободу країни.

Він давно вже забув про людей у своїй країні, які живуть вкрай бідно й у жахливих умовах. І ця успішна справа Каддафі тривала 42 роки. 42 роки лівійський народ терпів його. Лівійський народ дуже втомився чекати й вірити на слово в те, що ситуація в країні зміниться.

Революції в Тунісі та Єгипті були однією з головних причин початку революції в Лівії. Це було першою іскрою, яка розпочала пожежу. Ми хотіли б мирної революції. Але наш диктатор вирішив по-іншому. Він у перший же день вирішив покінчити з революцією силоміць. Почавши бомбити міста, а також за допомогою танків, літаків і військових кораблів він почав вбивати всіх людей і знищувати міста, щоб покінчити з повстаннями.

Один американський журналіст, який працював у місті Місурата, назвав це другим Ленінградом.

Зараз ми дивимося в майбутнє, в якому немає місця диктаторові. Ми хотіли б якомога швидше покінчити з цією проблемою і почати будувати нову країну.

Аллах нагородив нашу землю нафтою та природним газом, золотом і алмазами, за територією Лівія посідає 17 місце в світі. Країна має вигідне географічне розташування — поряд із Середземним морем, пляж якого налічує близько 2000 кілометрів. Пустеля з багаточисельними оазами та історичними скарбами. У нашої країни є дивовижні й дуже гарні місця, які досі не було показано світові.

Після революції назва країни звучатиме по-іншому: Лівійська Арабська Республіка, буде новий Державний прапор і Гімн.

Ми дякуємо таким країнам, як Катар, Франція, Велика Британія, США, а також — НАТО. Вони рятували наш народ від загибелі. І всі країни говорять, що на Каддафі чекає або смерть, або міжнародний суд.

Мій батько завжди каже: якби йому довелося просити свободу в іншої людини, він би ніколи її не отримав. Свободи потрібно досягти самому, кожна людина має боротися за свободу сама.

Один мій друг сказав мені, що зараз він почуває себе вільним і бачить світло свободи після несправедливості й корупції.

Ми потребуємо свободи, справедливості й рівності і готові отримати це будь-яким способом. Навіть якщо доведеться померти на благо своєї країни.

Яке значення має величезний і просторий світ довкола нас, якщо твоє взуття тісне?

Я дякую українському народові, нехай він прийме мої щирі співчуття з приводу загибелі українського лікаря, який залишився в Лівії допомагати людям попри небезпеку для свого життя і життя своєї дружини, яка зараз перебуває у важкому стані. Ми ніколи їх не забудемо. Я також хочу подякувати моєму Донецьку, а саме Донецькому державному університету управління і всім викладачам за допомогу та підтримку.

Друзі сказали мені, що час нокауту наближається.

Ми не здамося ніколи — перемогти або померти.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати