Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

«Зоні» потрібне фінансування

Всеукраїнське товариство політичних в’язнів і репресованих звертається за підтримкою
26 травня, 12:44

До редакції надійшов відкритий лист, який головний редактор журналу «Зона» письменник Олекса Різників адресує очільникам держави (Президентові, прем’єр-міністру, голові Верховної Ради та голові Меморіалу ім. Василя Стуса) у зв’язку з відсутністю фінансування журналу. Публікуємо уривки з нього:

«Це не лист до вас, а крик душі колишніх політв’язнів! Нам перекривають дихання, нас позбавляють спілкування, а часто й самого існування! Нам, які боролися за Україну, нам, які були за ґратами десятки років, нам, яких катували, мордували, розпинали, принижували, убивали за те лишень, що ми мріяли і боролися за постання вимріяної, незалежної України!!

І роблять це неподобство ваші чиновники, ваші підлеглі, ваші довірники.

...Вони не хочуть виконувати Указ Президента Ющенка №1088/2005 від 11 липня 2005 року, де зокрема, сказано:

«вирішити в установленому порядку питання щодо фінансування видання журналу «Зона», підготовки та випуску книжкової серії «Україна XX століття. Енциклопедія боротьби і репресій», всебічно сприяти видавничій діяльності Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих, Українського добровільного культурно-просвітницького правозахисного благодійного товариства «Меморіал» ім. В. Стуса, Асоціації дослідників голодоморів в Україні, інших громадських організацій колишніх політичних в’язнів і репресованих та громадських організацій,що безпосередньо займаються вивченням проблем політичних репресій і голодоморів».

Вони не хочуть виконувати Указ Президента України Порошенка №75/2017 «Про заходи у зв’язку з 80-ми роковинами Великого терору — масових політичних репресій 1937—1938 років».

А нам вкрай необхідно було провести збір членів Всеукраїнського товариства політичних в’язнів і репресованих (ВТПіР) у травні цього року...

На «Зону» гроші не виділяли уже 4 роки!! А нам вкрай потрібно видати ювілейне, 30-те число  журналу «Зона».

Для кого ж писаний Закон України «Про правовий статус  та вшанування пам’яті борців за незалежність України у ХХ столітті» від 9 квітня 2015 року, підписаний Порошенком?!

І оця наявна там стаття № 6. Відповідальність за порушення законодавства про статус борців за незалежність України у XX столітті:

1. Громадяни України, іноземці, а також особи без громадянства, які публічно виявляють зневажливе ставлення до осіб, зазначених у статті 1 цього Закону, перешкоджають реалізації прав борців за незалежність України у XX столітті, несуть відповідальність відповідно до законодавства.

Ми вимагаємо субсидувати видання «Зони», зокрема ювілейного тридцятого числа, присвяченого 80-тим роковинам страшних репресій».

Олекса РІЗНИКІВ, головний редактор журналу «Зона», письменник ,  народжений саме того, 37 року, двічі репресований — у 1959 і 1971 рр., відбув сім років концтаборів

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати