Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Сім років позбавлення волі

Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка
23 лютого, 19:55

Приморський районний суд Одеси засудив активіста Сергія Стерненка до семи років позбавлення волі, визнавши його винним у викраденні депутата Лиманської селищної ради Сергія Щербича. Вирок суд виніс у вівторок, трансляція засідання відбувалася в соцмережах.

«Стерненка визнано винним... в незаконному позбавленні волі... із застосуванням зброї протягом тривалого часу... з метою заволодіння чужим майном», — ідеться у вироку.

Крім того, за рішенням суду, в активіста конфісковно половину всього належного йому майна. «Призначити покарання Стерненку у вигляді позбавлення волі на строк сім років сім місяців із конфіскацією 1/2 майна», — йдеться в ухвалі суду.

Термін відбування покарання — з 23 лютого 2021 року.

Як написав сам Стерненко на своїй сторінці у Facebook у вівторок, суд постановив взяти його під варту прямо в залі засідань і помістити в слідчий ізолятор.

Як повідомлялося, 11 червня Стерненка викликали на допит до Служби безпеки України, де йому повідомили про підозру в умисному вбивстві та незаконному носінні холодної зброї. Йдеться про події 2018 року в Одесі, коли на нього було скоєно напад. Один із нападників помер. За версією слідства, дії Стерненка були не лише самообороною, оскільки він наздогнав одного з нападників і смертельно ранив.

15 червня Шевченківський районний суд Одеси обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту терміном на 60 діб. 18 грудня минулого року суд відправив активіста під нічний домашній арешт.

Пізніше Стерненку було також висунуто обвинувачення у викраденні депутата Комінтернівської районної ради Одеської області Сергія Щербича. Прокурори вимагали засудити активіста до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати