Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

В Iзраїлі – треті парламентські вибори за рік

03 березня, 09:44
ФОТО РЕЙТЕР

В Ізраїлі учора проходили вибори до Кнесету (парламенту країни. — Ред.). Майже 6,5 млн виборців мають право обрати 120 членів 23-го Кнесету. Всього у країні відкрили близько 10 600 виборчих дільниць, передає агенція новин dpa.

Дільниці працюватимуть з 7-ї години ранку до 22-ї години за місцевим часом. Після їхнього закриття опублікують перші прогнози. Проголосувати також зможуть ті ізраїльтяни, які перебувають на карантині через коронавірус. Для них встановили спеціально захищені «виборчі намети».

Головна боротьба на виборах розгорнеться між правлячою партією «Лікуд» прем’єр-міністра Біньяміна Нетаньяху та опозиційною політсилою «Кахоль-Лаван» («Синьо-білі») колишнього воєначальника Бені Ганца. Згідно з опитуваннями, обидві партії мають приблизно однакові шанси на перемогу.

Після виборів президент країни Реувен Рівлін має визначити, хто отримає мандат на формування уряду. Зазвичай це — лідер політичної сили, яка набрала найбільше голосів. У нього буде чотири тижні для формування коаліції. Також він може попросити надати йому ще два тижні.

Нагадаємо, це вже треті парламентські вибори у країні за рік. Нетаньяху не зміг сформувати уряд після двох виборів у квітні та вересні минулого року. Його опонент Бені Ганц також не зміг сформувати урядову коаліцію. Експерти побоюються, що патова ситуація виникне й після нових виборів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати