Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

16-річна школярка повернулася з навколосвітнього плавання

26 січня, 00:00
ФОТО AP

Голландська школярка Лаура Деккер одна здійснила навколосвітню мандрівку на яхті за 366 днів. У свої 16 років ця дівчина стала наймолодшим моряком, що здійснив одиночне плавання довкола земної кулі, повідомляє АР.

Десятки людей зустрічали в порту Сент-Маартен відважну мандрівницю, яка вирушила в плавання на борту восьмиметрової яхти «Гуппі» 20 січня минулого року.

За свій вояж вона подолала 27 тисяч морських миль. Влада Нідерландів намагалася не допустити цієї мандрівки, посилаючись на те, що може виникнути загроза життю дівчини.

Урядовці висловили сумнів у тому, чи дівчина має здоровий глузд, бо зібралася одна кинути виклик світовому океанові. До речі, лише наприкінці липня 2010 року суд голландського міста Мідделбург дозволив дівчині здійснити одиночне навколосвітнє плавання.

Раніше інший суд відхиляв прохання скасувати заборону на здійснення нею такого вчинку, а також зажадав від влади встановити нагляд над неповнолітньою. Нагадаємо, раніше подібний рекорд належав 17-річній австралійці Джесіці Вотсон, яка здійснила навколосвітню мандрівку без зупинки і без сторонньої допомоги за 210 днів.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати