Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

АРТ-МОЗАЇКА

Шанувальниця Булгакова й авторського кіно Бьорк виступить у Москві
17 липня, 00:00

Шанувальниця Булгакова й авторського кіно Бьорк виступить у Москві

Знаменита ісландська співачка, композитор і акторка Бьорк пообіцяла влаштувати на своєму московському концерті, що відбудеться в СК «Олімпійський» 17 липня, карнавал. «Під час минулого турне ми грали на оперних майданчиках, із оркестром, на сцені було дуже багато людей у концертних костюмах, які демонстрували добрі манери, такий елегантний був тур. Нинішній же концертний тур скоріше схожий на карнавал: у ньому задіяно піротехніку, екрани, всілякі розваги», — розповіла Бьорк на прес- конференції у Москві, яка відбулася у вівторок, цитує Інтерфакс-Україна. Співачка також повідомила, що до програми концерту ввійшли дібрані її шанувальниками композиції для альбому «Greatest Hits». «Цього разу до програми входять композиції з різних альбомів, із програм різних турів; зі мною гратимуть музиканти, які працюють у найрізноманітніших стилях. Це буде скоріше така інструментальна комбінація», — сказала Бьорк. Співачка розповіла також про свою давню любов до роману Булгакова «Майстер і Маргарита». «Мені тут розповідали в Росії, що неможливо зробити будь-яку сценічну версію «Майстра і Маргарити», що це принесе якісь містичні прикрощі, зурочить творця, — сказала Бьорк. — Хоча це мій найулюбленіший твір. І мені зразу же захотілося написати музику, може навіть зробити щось у формі мюзиклу».

«Sex Pistols» учитимуть іракців демократії

Британські панки з групи «Sex Pistols», відомі анархісти та супротивники нинішнього облаштування світу, вирішили виступити у столиці Іраку Багдаді, щоб розкрити очі місцевим мешканцям і дати їм зрозуміти, що й у демократії є свої підводні камені та приховані течії. У нещодавньому інтерв’ю фронтмен групи Джон Лайдон, також відомий як Джонні Роттен, сказав, що група планує цей концерт приблизно на початку наступного року. «Я впевнений, що він відбудеться», — сказав Лайдон. На його думку, мешканці Іраку повинні усвідомлювати, що демократія не така вже й ідеальна: «Якщо ви пропонуєте їм демократію, тоді розкрийте всю правду про неї, щоб вони чітко знали, на що йдуть. У цього ладу є свої вади, і «Sex Pistols» знають про це, повідомляє korrespondent.net. Нам залишається лише волати, щоб нас почули, і, можливо, якось використали нашу інформацію». Перед поїздкою до Багдада учасники «Sex Pistols» — Лайдон, гітарист Стів Джонс, барабанщик Пол Кук та басист Глен Метлок відвідають США. До речі, цю країну Лайдон із певного часу називає «новою Росією під владою адміністрації Буша». Концертне турне почнеться 20 серпня у Бостоні, а закінчиться 7 вересня в Сан-Дієго.

Білла вб’ють двічі

Голлівудська кінокомпанія «Miramax Films» зважилася на незвичайний і ризикований крок — розділити новий і надто очікуваний фільм Квентіна Тарантіно «Вбити Білла» на дві серії. Як повідомляє газета The New York Times, перша серія наповненого самурайською символікою і батальними сценами фільму стартує 10 жовтня поточного року, друга приблизно за півроку. За твердженням одного з керівників кінокомпанії Miramax Гарві Вайнштейна, відомого в Голлівуді за прізвиськом «Гарві Руки-ножиці», Тарантіно працював над проектом понад 150 днів, що істотно перевищує середній час зйомок фільмів такого рівня, пише Lenta.Ru. «Miramax» — це будинок, який побудовано за безпосередньою участю Тарантіно, — сказав Вайнштейн. — Тому в нього особливий статус, і йому гарантований карт-бланш». Саме завдяки феноменальному успіхові тарантіновського «Кримінального чтива», кінокомпанії вдалося уникнути банкрутства у середині 90-х. Новий фільм режисера оповідає про найнебезпечнішу жінку-вбивцю на світі. Після замаху, що відбувся прямо під час церемонії її одруження, вбивця впадає в кому. За п’ять років, коли вона прокинеться й пригадає все, їй неодмінно захочеться помститися невідомому недоброзичливцеві. Головну роль Тарантіно віддав улюбленій акторці — Умі Турман.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати