Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чотири «глобуси» у «Соціальної мережі»

18 січня, 00:00
ФІЛЬМОМ РОКУ СТАЛА «СОЦІАЛЬНА МЕРЕЖА» / ФОТО З САЙТА LENTA.RU

У Беверлі-Хіллз у 68-й раз була вручена премія Голлівудської асоціації іноземної преси «Золотий глобус». Тріумфатором церемонії став фільм Девіда Фінчера «Соціальна мережа» Її творець Девід Фінчер названий кращим режисером, Аарон Соркін — кращим сценаристом.

Фільм отримав «Золотий глобус» також за кращий саунд-трек, створений Трентом Резнором та Аттікусом Росом. Картина була представлена в шести номінаціях і отримала чотири нагороди, повідомляє lenta.ru. «Команда творців «Соціальної мережі» вважала, що ті, хто дивиться фільм, настільки ж розумні, як і ті, хто його знімає», — пояснив Соркін успіх стрічки на церемонії, що транслювалася з Голлівуду в прямому ефірі.

В основі драми — реальна історія створення Facebook, феномену соціальних мереж і 20-річних мільярдерів. Прототип головного героя — голова Facebook Марк Цукерберг — назвав раніше фільм «художньою вигадкою». Офіційно компанія не співробітничала з творцями драми.

Стрічка з досить скромним бюджетом у 40 мільйонів доларів вийшла на екрани в жовтні 2010 року, зараз її касові збори наближаються до 200 мільйонів доларів.

Трьома преміями був відмічений серіал «Лузери». По два «Золоті глобуси» отримали фільми «Діти в порядку» і «Боєць», а також серіал «Підпільна імперія».

Нагадаємо, «Золотий глобус» присуджується з 1944 р. за кінофільми й телевізійні картини і вважається барометром настроїв перед найголовнішою подією у світі кіно — роздачею «Оскарів».

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати