Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Чутки і спростування

Проведення Олімпійських ігор не залежить від поширення вакцин — урядовці Японії
27 січня, 08:50

Міжнародний олімпійський комітет співпрацює зі Всесвітньою організацією охорони здоров’я з метою вакцинації всіх спортсменів, щоб врятувати Ігри в Токіо, повідомив минулого тижня The Telegraph. Водночас найвищий представник уряду Японії заявив, що широке розповсюдження вакцин проти коронавірусу не є обов’язковою умовою для продовження ігор. «Ми розглядаємо комплексні заходи щодо проведення безпечних і безпечних ігор, навіть не ставлячи вакцини умовою», — заявив на пресконференції головний секретар кабінету міністрів Кацунобу Като, пише видання www.japantimes.co.jp.

Японія спростувала чутки про те, що чиновники вважають скасування Олімпійських ігор у Токіо неминучим, оскільки важкоатлети США, Канади та Австралії заявляють, що вони все ще готуються до ігор. Прем’єр-міністр Йошіхіде Суга зазначив, що він «твердо налаштований» провести захід «як доказ того, що людство подолає вірус».

Організатори «Токіо-2020» заявили, що вони «повністю зосереджені на проведенні ігор цього літа». А національні олімпійські комітети США, Канади та Австралії заявили, що готуються до відправлення команд до Японії. Заяви Канади та Австралії контрастують з минулим роком, зазначається в матеріалі The Japan Times, коли вони відкликали своїх спортсменів до того, як чиновники прийняли безпрецедентне рішення відкласти Олімпійські ігри.

Занепокоєння зросло, оскільки Японія бореться з третьою хвилею коронавірусної інфекцій. Опитування показують, що приблизно 80% японців виступають проти проведення ігор цього року. Водночас Олімпійські ігри ніколи не скасовувалися в мирний час. Президент Міжнародного олімпійського комітету (МОК) Томас Бах заявив, що у них «немає жодної причини» не продовжувати роботу, як було заплановано. «Усі дійсно налаштовані на участь у цих Олімпійських іграх», — сказав Бах у відеозверненні. Губернаторка Токіо Юріко Коїке заявила журналістам: «Ми твердо координуємо роботу з урядом, оргкомітетом та МОК ... і правда полягає в тому, що про скасування або відтермінування не було мови».

Тим часом генеральний директор «Токіо-2020» Тосіро Муто заявив, що оргкомітет «непохитно» налаштований провести захід цього року, але не може виключити проведення його без глядачів. Також Токійська медична асоціація закликала провести захід у закритому режимі.

Тим часом голова фінансового управління американського штату Флорида Джиммі Патроніс запропонував Міжнародному олімпійському комітету (МОК) розглянути можливість перенесення літніх Олімпійських ігор з Японії до США, повідомляють американські ЗМІ, передає Інтерфакс-Україна. За його словами, деякі повідомлення ЗМІ вказують на серйозне занепокоєння, яке висловлює «у приватному порядку» влада Японії з огляду на необхідність проведення Олімпійських ігор і пандемію, що триває. Патроніс додав, що Флорида має необхідні можливості для проведення такого великого заходу, зокрема розвинену транспортну систему і спортивні об’єкти. Він також наголосив, що навіть під час пандемії в штаті дозволяли проведення спортивних заходів.

Нагадаємо, літня Олімпіада в Токіо мала відбутися з 23 липня до 8 серпня 2020 року, проте у зв’язку з пандемією коронавірусу ігри відклали на 2021 рік. Повідомлялося, що Олімпіада пройде з 23 липня до 8 серпня 2021 року, а Паралімпіада — з 24 серпня до 5 вересня.

На фото: Чоловік, що тримає в сумці кота, відвідує парк з гігантськими олімпійськими кільцями, в Токіо.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати