Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

Цього року – перші і єдині

У Черкасах провели змагання із SUP-веслування всеукраїнського масштабу
22 липня, 11:49

Змагання із SUP-веслування (stand up paddling — веслування стоячи), спортивні локації, пляжні розваги та пізнавальні ігри для дітей з дотриманням правил карантину. Таким унікальним для літа 2020 року запам’ятається Черкаський SUP Фест, що пройшов цими днями на черкаському пляжі «Живчик». Цьогоріч захід відбувся удруге за підтримки Черкаської ОДА та за організації Черкаської обласної федерації SUP-веслування та серфінгу, команди Dnipro SUP Team і Mriya-Fest.

Головна і основна ідея Фесту — спортивні змагання на SUP-бордах і залучення до цього виду спорту усіх охочих через показові виступи, майстер-класи та драйвову атмосферу перегонів на дошках.

«Черкаський SUP Фест ми організували з двома амбітними цілями. Перша — розвивати SUP-спорт на Черкащині, показувати його легкість і крутість, долучати людей до найбільшої SUP-ком’юніті, що діє саме в Черкасах, сприяти розвиткові туризму. Друга — безпечно провести захід для всієї родини, де кожен зміг знайти собі заняття до душі і при цьому побувати на видовищних змаганнях із SUP-веслування. Примітно, що було багато дітей на фесті і цим ми лише переконалися, що наша мрія створити SUP-школу у Черкасах — правильна цеглинка у здорове майбутнє нашого міста», — розповів голова Черкаської обласної федерації SUP-веслування та серфінгу, співзасновник команди Dnipro SUP Team Любомир КОЛОМІЄЦЬ.

ФОТО НАДАНО АННОЮ САКУН

Цьогоріч до Черкас змагатися на просторах Дніпра зібралося орієнтовно 200 атлетів. Із них понад 100 учасників прибули змагатися у різних категоріях. Серед них  у профі - категорії Men Elite та Women Elite - 13 спортсменів. Географія - Київ, Одеса, Полтава, Дніпро, Ізмаїл та ін. Ще понад 30 спортсменів пробували свої сили у категоріях Men Inflatable та Women Inflatable. Це - проміжна категорія між профі-спортсменами та аматорами SUP-веслування. Тут за першість боролися Вінниця, Запоріжжя, Ізмаїл, Сміла та Черкаси. Боролися між собою та стихією ще такі категорії, як Fun (аматори) та Dragon SUP (командні). Відбулися також перші в області дитячі SUP-перегони, наймолодшому учасникові яких - лише 9 років.

Організатори зазначають, що змагання на Черкаському SUP Фест цього року — перші і єдині. Решту скасували у зв’язку з пандемією коронавірусної хвороби. У Черкасах же захід провели з дотриманням усіх вимог карантину: розмежували локації на території місцевого пляжу, облаштували острівці безпеки з антисептиками, волонтери постійно стежили за соціальним дистанціюванням.

ФОТО НАДАНО АННОЮ САКУН

Призовий фонд змагань склав 60 тисяч гривень — кошти та цінні призи.

До всього, в аматорських командних змаганнях брали участь ветерани АТО, отримавши першість, а також в одиночних запливах свої сили показали учасники з вадами зору, які змагалися на рівні з іншими учасниками.

Дитяче експериментально-розважальне містечко «Експедиція» було найбільшою зоною та найвіддаленішою локацією, аби убезпечити дітей від масового скупчення людей, а також мати змогу контролювати соціальну дистанцію між ними під час гри. Діти грали в дерев’яні ігри та розважалися піщаною анімацією, випробували гігантські «хрестики-нулики» та дженгу та інші розваги.

Загалом черкаський SUP Фест зібрав цілу низку спортивних змагань. На заході діяли такі локації, як слеклайн, бойові мистецтва, тренування з петлями TRX, із SUP-йоги, танцювальної йоги та пляжного фрізбі. Усі охочі мали змогу спробувати аквагрим, мехенді та плетіння віночків. Також проходили майстер-класи з відпочинку у гамаках в гамаковому містечку.

Подарунком для всіх стала Music-ZONE, на якій виступили місцеві танцюристи Pole Dance Studio «Zebra» та сучасний гурт TVORCHI — учасники цьогорічного нацвідбору до «Євробачення».

«Я обіцяв, що ми дамо іскру, але ми запалили вогонь. Дякую усім, хто повірив в ту іскру та був поряд до знятого зі сцени банера Черкаський SUP Фест 2020. Це вся команда Dnipro SUP Team, волонтери, команда фестивалю та всі-всі, хто словом і вчинком зробили разом із нами цей фестиваль. Ще раз переконався, що дійсно «Ми є більше, ніж я». І що більше нас, то сильнішими ми є», — зазначив Любомир Коломієць.


 

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати