Перейти до основного вмісту
На сайті проводяться технічні роботи. Вибачте за незручності.

До кінця 2012-го Apple уніфікує свої ноутбуки

16 лютого, 00:00
ФОТО ВОЛОДИМИРА ФАЛІНА

Поточного року компанія Apple уніфікує свій асортимент ноутбуків, залишивши єдиний варіант дизайну, який уже використовують у компактних ноутбуках серії MacBook Air, повідомив сайт AppleInsider, посилаючись на компетентні джерела.

Зараз Apple розвиває дві лінії ноутбуків. Першу, MacBook Pro, призначено для користувачів, яким потрібен потужний комп’ютер із великим дисплеєм, приводом для компакт-дисків і містким вінчестером. Друга, MacBook Air, передбачає компактні та легкі пристрої з діагоналлю екрана 11 або 13 дюймів. Ці комп’ютери поступаються потужністю MacBook Pro і позбавлені оптичного приводу, але навіть у базовій комплектації мають швидкі твердотілі накопичувачами на базі флеш-пам’яті.

Неофіційна інформація щодо підготовки 15-дюймової моделі MacBook Air з’являлася вже неодноразово. Проте, за даними AppleInsider, цей комп’ютер не просто доповнить асортимент комп’ютерів Apple, а повністю витіснить ноутбук MacBook Pro з дисплеєм аналогічної діагоналі.

Згодом те саме станеться і з 17-дюймовою моделлю MacBook Pro — її місце посяде тонший аналог, що використовує флеш-пам’ять замість звичайного жорсткого диска і позбавлений оптичного приводу.

Apple планомірно відмовляється від оптичних приводів: зараз у лінії продукції компанії вже два комп’ютери — ноутбук MacBook Air і компактний десктоп Mac mini — позбавлені цього компонента.

Згідно з позицією компанії, до поширення програмного забезпечення і контенту інтернет-сервіси пасують більше, ніж фізичні носії. На початку 2011-го компанія запустила інтернет-магазин додатків Mac App Store, який використовує ту саму модель, що й магазин мобільних додатків App Store. Через півроку після запуску Mac App Store сервіс став у США найпопулярнішим каналом поширення програм для комп’ютерів Mac.

Delimiter 468x90 ad place

Підписуйтесь на свіжі новини:

Газета "День"
читати